Jadranka Kosor misli da Zoran Milanović ne bi trebao ništa komentirati

PREDSJEDNIK SDP-a Zoran Milanović danas je žestoko napao HDZ-ovo prekrajanje izbornih jedinica na temelju krivotvorenih biračkih popisa, a premijerka Jadranka Kosor mu je odgovorila da komentira nešto što nije niti vidio.

> Milanović: Tko prekraja izborne jedinice neka sramoti Hrvatsku pa to objasni svojoj djeci

Kosor je kazala da se još usuglašava prijedlog o izmjenama zakona o izbornim jedinicama. "On, budući da je čelnik stranke oporbe, nije vidio nikakav prijedlog zakona i nema ni jednu relevantnu informaciju o tome, pa bi bilo logično da to ne komentira dok ne vidi", kazala je Kosor te je podsjetila na preporuku Ustavnog suda da treba izmijeniti zakonske odredbe, jer je odstupanje u broju birača u svakoj izbornoj jedinici bilo veće od pet posto. No, premijerka nije spomenula i da je rok za tu promjenu prošao 11. ožujka.

Prešavši preko te činjenice, nastavila je napadati SDP te je kazala da je simptomatično što vodeća oporbena stranka smatra kako ni jednu odluku, prijedlog ili sugestiju Ustavnog suda ne treba poštovati i uvažavati. "Mi u Vladi smatramo upravo suprotno, dakle da se odluke Ustavnog suda moraju provoditi", rekla je Kosor.

"Prema Milanoviću, Poglavlje 23 ne bi zatvorili još 50 godina"

Kosor misli i da Milanović ne bi trebao komentirati ni situaciju sa zatvaranjem Poglavlja 23 u pregovorima u ulasku u EU, za što je danas rekao da je problematično. "Zapravo ne bi trebao komentirati posao oko Poglavlja 23 zato što ni jednom svojom odlukom stranka kojoj je na čelu nije pridonijela da se to poglavlje uspješno zatvori", rekla je Kosor te dodala "da se Milanovića pita, Poglavlje 23 ne bi zatvorili još 50 godina".

Pročitajte više