Jadranka Kosor o četverosobnom stanu: Nitko mi ništa nije darovao

POVODOM obilježavanja Međunarodnog dana žena, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor na novinarski se poticaj osvrnula na nedavne novinske napise o tome kako je 1990. iz Velike Gorice preselila u jednosoban stan u Zagrebu (Šeferova 10), a pet godina kasnije preselila se nekoliko kućanski brojeva dalje, u četverosobni stan od 90 kvadrata (Šeferova 4), iz kojeg su prethodno preseljeni maloljetni sinovi pokojnog pukovnika JNA Dropca.

Jedan je dnevni list, naime, objavio kako je Kosoričina obitelj iz Velike Gorice 1990. godine preselila u jednosoban stan od 39 kvadrata na adresi Vilka Šeferova 10, te kako se tek pola desetljeća nakon toga Kosor sa sinom i majkom uselila u stan od 90 kvadrata u kojemu i danas živi.

Te informacije, kako tvrde u listu, potvrđuje i dokumentacija iz Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Zagrebu. Bivši suprug Kosorove Ivo Škopljanac, koji je bio nositelj stanarskog prava stana u Velikoj Gorici, taj je stan zamijenio sa stanovitom O.V., koja je pak kazala da nikad nije živjela na adresi Šeferovljeva 4 u Zagrebu.

Slijedom tih informacija, postavilo se pitanje kako je Kosor kao osoba koja je tada bila stambeno zbrinuta i koja je bila samohrana majka sa samo jednim djetetom, od strane MORH-a dobila četverosoban stan.

"Nitko mi nije ništa darovao, ništa nisam napravila protupropisno niti protuzakonito.", kazala je Kosor, objasnivši novinarima kako je mijenjala stanarsko pravo u Velikoj Gorici za stanarsko pravo u vojnom stanu u Zagrebu. Nakon toga je, kako kaže, predala zahtjev za većim stanom, budući da je, objašnjava, njezina majka (koja je te godine bila prognanica) došla živjeti s njom i njezinim sinom.

Kosor je stanove zamijenila nakon što je MORH-ovo povjerenstvo odobrilo njezin zahtjev, a ona je, kako kaže, stan otkupila i zamijenila  prema propisima koji su vrijedili u tom razdoblju.

U političarskom stilu, Kosor je optužbe nazvala "gnjusnim insinuacijama i lažima koje se godinama plasiraju o njoj".

B.S.
Foto:M.P.

Pročitajte više