Jadranka Kosor otvorila dušu: Od izbacivanja iz HDZ-a nikada se neću oporaviti

Foto: FAH

U SINOĆNOJ emisiji Zabranjeni forum TV PINK BH, Jadranka Kosor je otvoreno progovorila o tome kako se osjećala nakon izbacivanja iz stranke kojoj je predsjedala, demantirala je srpsko porijeklo, priznala da ne zna pisati ćirilicu te se osvrnula na izbjegličku krizu i koaliranje na relaciji HDZ-SDP.

"Karamarka sam u rujnu 2011. učlanila u HDZ, a on me nakon toga izbacio. Čak i na sudu imate olakotne okolnosti, a ja ih nisam imala. Greška je što tada nisam osnovala svoju stranku, ali nisam imala snage dočekati sljedeći dan, morala sam preživjeti. Doslovno sam vegetirala i pokušavala sam doći do zraka. Od izbacivanja iz HDZ-a nikada se neću oporaviti", priznala je Jadranka Kosor te je dodala da su ju najviše razočarali pojedinci koje je smatrala prijateljima jer su upravo oni tražili njeno izbacivanje iz stranke.

Iako tvrdi da je za osnivanje nove, vlastite stranke, sada kasno, između redova se ipak može pročitati ona "Nikad ne reci nikad", jer je na pitanje koji joj je politički pravac sada najbliži, bivša predsjednica Vlade, ekspresno odgovorila - "pravac Jadranke Kosor".

Karamarko Tuđmanovu politiku proglašava naivnom

"HDZ je za mene zatvorena knjiga, više se ne bavim njime, no smatram da sadašnja ekipa ne vodi stranku kao što je to činio Tuđman na kojega se šef HDZ-a vrlo često i rado poziva, dok s druge strane Tuđmanovu politiku proglašava naivnom", tvrdi Kosor. Voditelju je priznala i da dobiva anonimne poruke i pisma, te je istaknula da ju takve stvari ne plaše jer ih pišu kukavice koje se kako kaže, skrivaju u kanalizaciji. Ipak, poručila je da se protiv takve vrste zla treba boriti.

O izbjeglicama


"EU nema plan, ni program ni pravi odgovor. Zidovi svakako nisu rješenje, problem treba rješavati tamo gdje je nastao, dakle u zemljama iz kojih ljudi bježe", tvrdi  Kosor. Smatra da se hrvatska Vlada, s obzirom na situaciju, prilično dobro snašla jer je 85 000 izbjeglica kroz našu zemlju prošlo bez nereda, što je, kako kaže, dokaz da se nekakav plan ipak gradio.

O špekulacijama da je Srpkinja

"To je bio običan spin, nisam Srpkinja, niti imam srpsko porijeklo no ispod moje razine je tako nešto dokazivati", rekla je Kosor. Na pitanje voditelja zna li ćirilicu, rekla je da ju čitati zna, no priznala je da je zaboravila pisati te je odbila voditeljev prijedlog da pokuša napisati nešto na ćiriličnom pismu.

Koalicija HDZ – SDP

"Moguća je jednog dana i smatram da bi bila korisna, no sa sadašnjim liderima to je iluzija“, zaključila je Kosor.

Pročitajte više