Jadrolinija demantira: Marko Polo neće na rezalište, imamo novca za popravak!

MARKO POLO ipak neće na rezalište! Priopćio je to predsjednik Uprave Jadrolinije Slavko Lončar, koji je reagirao na današnje medijske navode da će trajekt koji je nasukan na Sit previše oštećen da bi ga se isplatilo popravljati.

Lončar tvrdi da će pravo stanje u kojem se Marko Polo navodi biti utvrđeno tek 17. studenog, kada bi trajekt trebao biti dovezen u brodogradilište na Lošinju, ali siguran je da će on još dugo ploviti Jadranom. Marko Polo je, tvrdi šef Jadrolinijine Uprave, ukupno osiguran na četiri milijuna dolara, tako da će za popravak ostati dovoljno novca čak i nakon što se JPS-u isplati nešto više od milijun dolara, koliko će biti potrošeno na operaciju spašavanja.

Lončar je također kazao kako nije točno da na Marku Polu ima azbesta, jer je sav azbest iz broda izvađen još 1993. godine tijekom remonta u Hamburgu. JPS-u je stoga poručio da bi im se bilo bolje skoncentrirati na posao koji su preuzeli i na odsukavanje Marka Pola unutar zadanih rokova, umjesto da šire "neosnovane špekulacije o azbestu".

Pročitajte više