"Jaje na oko" otkazano: Macut odustao od prosvjeda u Vukovaru

"IAKO su gradska uprava i Policijska postaja Vukovar pokazali iznimnu razinu profesionalnosti kako bi omogućili demokratsko izražavanje nezadovoljstva na glavnom vukovarskom trgu, zbog opetovanih prijetnji tzv. fejsbukovaca da će taj mirni skup izaći iz okvira Zakona o javnom redu i miru, kao organizator povlačim poziv koji sam uputio građanima", priopćio je danas nezavisni vukovarski političar Petar Macut otkazavši skup koji se trebao održati u subotu u Vukovaru.

Macut, koji je svoj prosvjed nazvao "Jaje na oko" s idejom da se na glavnom gradskom trgu jajima gađaju fotografije onih koje smatraju odgovornima za teško stanje u državi, prvo je odustao od upotrebe jaja nakon što je istog dana netko jajima gađao zgradu vukovarske gradske uprave. Zatim je odustao i od čitavog prosvjeda.

"Budući da ne mogu osigurati uvjete za održavanje subotnjeg prosvjeda, a kako iza mene ne stoji nikakva udruga ni stranka, kao pojedinac nisam spreman preuzeti i materijalnu i kaznenu odgovornost za one koji to ne zaslužuju", priopćio je.

Pročitajte više