Jako nevrijeme u Srbiji. Padala tuča veličine oraha, bujica nosila aute

Foto: Instagram

Jako olujno nevrijeme jučer je tijekom popodnevnih sati pogodilo Užice i okolicu u Srbiji, a jaka kiša bila je praćena i tučom koja je potrajala nekoliko minuta, javlja Blic.

"Ledenice su bile veličine oraha, padao je jako i intenzivno. Na mom vozilu je od siline nevremena napuklo čak i vjetrobransko staklo. Kako bi spriječili veću katastrofu na vozilu, stali smo na benzinsku postaju dok oluja ne prođe", rekao je jedan od mještana koji se zatekao u nevremenu.

Tuče i poplave

Tuča je prema navodima svjedoka bila veličine oraha te je prouzročila štetu na automobilima.

Područje Užica pogodila je i poplava, a snažne bujice nosile su i automobile.

U mjestu Užice dvije su žene s dvogodišnjim djetetom zaglavile u automobilu.

Nesreća se dogodila na lokalnoj cesti Vrela-Ljubanje, a iz automobila su ih evakuirali djelatnici Službe za izvanredne situacije MUP-a koji su se na mjestu nesreće našli za 15 minuta.  "Veliko hvala vatrogascima koji su stigli brzinom svjetlosti i evakuirali nas s malim djetetom od dvije godine. Veliko hvala!!!“, zahvalile su se žene.

U Novom Pazaru došlo do odrona, upaljen crveni alarm za dio zemlje

Kako se vidi na snimci, nakon jake kiše i tuče u Novom Pazaru dio ceste se odronio te se automobili jedva kreću na toj dionici.

Srpski hidrometeorološki zavod upalio je crveni meteoalarm za zapadni dio zemlje, pogotovo na zapadu Bačke i Srijema, u Mačvi i Podrinju.

"Vrijeme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzročiti veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne za sigurnost ljudi i životinja" upozoravaju srpski hidrometeorolozi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.