Jandroković komentirao Raspudića: On nije nezavisan, on je politički agitator Mosta

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković je nakon prisege nove glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, odgovarao na pitanja novinara koja se tiču poteza uoči predizborne kampanje uključujući i ona u vezi Nine Raspudića i njihove burne komunikacije. 

"Više godina gospodin Raspudić predstavlja se hrvatskoj javnosti kao nezavisni komentator, kolumnist koristeći čak i javnu televiziju za iznošenje svojih stavova i pritom se lažno predstavlja da je nezavisni komentator. Sad se utvrdilo da on nije nezavisni komentator, nego politički agitator Mosta", rekao je Jandroković. 

Kaže da nije zadirao ni u čije intimne odnose

Upitan je li otišao predaleko spominjući intimne i obiteljske stvari, Jandroković je rekao da on ne zadire ni u čije intimne odnose.

"Kad dovodite u pitanje nečiji život, a ja nisam farizej, nisam licemjer, ja svoj politički život mogu isto tako obraniti u svom privatnom životu, a mnogi se zalažu za jedno u javnom životu, a žive sasvim drugo u svom privatnom životu", rekao je Jandroković.

Podsjetimo, sve je počelo u nedjelju kad je Raspudić u emisiji Nedjeljom u 2 rekao kako ne zna u kojoj će jedinici biti na listi jer lovi Jandrokovića. 

Jandroković mu nije ostao dužan te je uzvratio. 

>> Jandroković komentirao Raspudića: Ja imam troje djece... s istom ženom

Sve se nastavilo jučer kada je Raspudić na N1 Jandrokovića nazvao "umiljatim djetetom koje ima četiri političke majke". 

"Agenda koja traje godinama"

Dodao je da se sada pokazalo da izlazi u političku arenu i prvo opet proziva baš njega, što je, vjeruje, osmišljena agenda koja traje već godinama pa se postavlja pitanje i profesionalnosti i moralnosti, a to je, ističe, u konačnici pitanje i za medije.

Po njemu, Most je dio oporbenih snaga koje na sve načine pokušavaju u javni prostor unijeti atmosferu beznađa, nereda i kaosa.

Imamo crtu razdjelnicu između onih koji rade ozbiljno i odgovorno, boreći se i za zdravlje i za živote hrvatskih građana i za gospodarstvo i, s druge strane, ima veliki dio oporbe koji svoju političku platformu zasniva jedino na napadima, optužbama, difamacijama, stvaranju nereda i očito je Most dio toga, ustvrdio je.

Nisam zadirao ni u čiju privatnost, no, pročitajte sve što je napisano i izgovoreno o meni pa nakon toga sudite, odgovorio je Jandroković novinarima na pitanje nije li zadiranjem u Raspudićevu privatnost pogriješio i zabio autogol.

Izdavanje nacionalnih interesa

Upitan je li Vlada Andreja Plenkovića izdala nacionalne interese u odnosu s MOL-om i Mađarskom, s obzirom na navode tjednika Nacionala da je Vlada donosila neke odluke koje su išle u korist MOL-u, a na štetu INA-e, odgovorio je da nije.

“Vlada Andreja Plenkovića štitila je nacionalne interese na najbolji mogući način u tom slučaju i svim drugim. A o odnosima MOL-a i INA-e najbolje bi bilo da pitate SDP-ovu Vladu koja je s MOL-om potpisala taj ugovor”, sugerirao je Jandroković.

Odbacio je i tezu da Hrvatska nije reagirala na objavljivanje karte Velike Mađarske od strane Viktora Orbana, rekavši da je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman poslao vrlo jasnu poruku Orbanu i Mađarskoj.

Mi želimo sa svim susjednim zemljama imati što je moguće bolje odnose, moramo ih graditi, moramo, naravno, voditi računa o interesima tih drugih država kao i o našim vlastitim interesima, ali u vanjskoj, sigurnosnoj i europskoj politici Vlada HDZ-a i Andreja Plenkovića sasvim sigurno nema premca.

Pročitajte više