Jandroković o Milanoviću: Karakteristika primitivnih ljudi je da vrijeđaju

Foto: N1

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković upravo je dao izjavu u središnjici stranke.

Komentirao je današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je napao HDZ. Podsjetimo, Milanović je danas za Jandrokovića rekao kako je "virio Sanaderu iz rukava ili nogavice".

>Milanović objavio da je za šeficu Vrhovnog suda predložio Zlatu Đurđević, napao HDZ

"Cilj Milanovića danas nije bio argumentirana rasprava o onome što nas čeka kada je u pitanju izbor predsjednika Vrhovnog suda već je želio tu raspravu pretvoriti u kavgu", rekao je Jandroković i nastavio komentirati uvrede koje mu je danas uputio predsjednik.

"I to ne u političku kavgu, nego u osobnu, ad hominem raspravu gdje ćemo se mi vrijeđati kako naši građani ne bi vidjeli što je ustvari meritum. U ovom slučaju je poštivanje Ustava, zakona i javnog poziva. To vam je karakteristika primitivnih ljudi. Kada nemaju argumente, onda vas vrijeđaju, lažu i to je već više puta viđeno", dodaje.

Međutim, kaže, bio bi neozbiljan, neodgovoran kada bi se upustio u tu vrstu rasprave jer smatra da za tim nema potrebe.

Dodao je kako Ustav propisuje proceduru kako se bira sudac Vrhovnog suda.

"Ovdje je jednostavno sve pravno jasno. Ustav definira što je ovlast predsjednika Republike, a Zakon o sudovima vrlo jasno propisuje proceduru na koji se način izabire predsjednik Vrhovnog suda i ja ću tu proceduru poštivati. Predsjednik Republike danas je uputio, dobio sam upravo sada od svojih suradnika njegov dopis, i ja ću ga proučiti. Ako nije u skladu sa zakonom, onda ću postupiti u skladu s onim što mi nalaže poslovnik", tvrdi.

Novinari su ga upitali što točno ne bi bilo u skladu sa zakonom.

"Dakle, postoji ustavna ovlast predsjednika Republike da Hrvatskom saboru predloži predsjednika Vrhovnog suda. Nakon toga, parlamentarna većina potvrđuje ili odbacuje taj prijedlog. Međutim, 2018. u Zakon o sudovima unesena je odredba koja je procedura da bi se do tog trenutka u Saboru došlo. Procedura je ta da prvo DSV raspisuje javni poziv. Predsjednik Republike želi bez javnog poziva svoga kandidata i to je i učinio", kaže.

"On me želi uvući u to da se vrijeđamo, nakon toga se osjećam prljavo, ja to neću. On očito voli biti u blatu", rekao je Jandroković.

Pročitajte više