Mitrović odgovorio Jandrokoviću: Ne možemo prikrivati informacije o zagađenoj i otrovnoj robi iz Hrvatske!

MINISTAR Gordan Jandroković pozvao je predstavnika srpskog veleposlanstva na razgovor zbog objavljenih vijesti na TV PINK-u o Hrvatskoj. Iako u priopćenju nisu naveli izričito da se radi o pljuvanju Todorićeve tune u Idei, sasvim je jasno da ni o čemu drugome nije riječ jer su i Radio-televizija Srbije i drugi srpski mediji proteklih tjedana izvještavali o problemima ulaganja u Hrvatsku.

> Video - Mitrovićeva televizija optužuje: U Todorićevoj tunjevini su žilice i crvi

> Mitrović javno postavio sedam pitanja hrvatskoj Carini

Priopćenje Ministarstva pročitajte u cijelosti:

"U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija danas, 8. kolovoza 2011. godine, primljen je predstavnik Veleposlanstva Republike Srbije u Zagrebu.

Tom prigodom s hrvatske strane izražena je najoštrija osuda te zabrinutost zbog emitiranja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Republici Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srbijanske televizije "TV Pink".

Imajući u vidu činjenicu da se navedena medijska kuća koristi javnim frekvencijama Republike Srbije, od nadležnih srbijanskih tijela zatraženo je žurno djelovanje u skladu sa svim zakonskim propisima kako bi se daljnje objavljivanje sadržaja takve prirode što prije prekinulo.


Predstavnik Veleposlanstva Republike Srbije poručio je kako će s hrvatskim zahtjevom upoznati nadležne institucije u Srbiji."

Mitrović odmah odgovorio: "Ne možemo prikrivati i ne objavljivati informacije o robama i proizvodima iz Hrvatske koje su neispravne, zagađene ili otrovne"

Samo par sati nakon reakcije ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića gazda Pinka Željko Mitrović odgovorio je istom mjerom. Prvo je Jandrokoviću poručio da poštuje njegovo ministrarstvo kao instituciju, ali da mu ipak mora objasniti nekoliko stvari.    

"Nikakva  vaša reagiranja ili reagiranja institucija u Hrvatskoj ne mogu spriječiti  TV Pink da objavljuje informacije o prebijenim ili zlostavljanim građanima srpske nacionalnosti na hrvatskom teritoriju. Također , moram vas podsjetiti, a nadam se da ćete se složiti, da ne možemo prikrivati i ne objavljivati informacije o robama i proizvodima iz Hrvatske koje su neispravne, zagađene ili otrovne , a prodaju se na srpskom tržištu", izjavio je Mitrović.

"Ministre Jandrokoviću, vaše izjave su neprimjerene diplomatskoj i korektnoj komunikaciji"


Onda se nakratko vratio najvećoj boljki, svojoj nekadašnjoj jahti El  Bosco. "Što se tiče otimanja srpske imovine, to prepustimo međunarodnim institucijama kao i vašim i napim pravosudnim organima", stoji u reagiranju vlasnika Pinka.

Jandrokoviću je poručio da su njegove izjave neprimjerene diplomatskoj i korektnoj komunikaciji i da će to i sam shvatiti "jer televiziju Pink  profesionalni, moralni i etički stavovi navode da se odgovorno ponašaju u zaštiti srpskih potrošača".

"Ako imate bilo kakvu sumnju u rad TV Pinka, voljeli bismo to čuti. Nadamo se da nećete pokušati spriječiti informacije koje vam ne idu u prilog, bez obzira što su potpuno točne", zaključio je Mitrović.

Reagirali su iz principjelnih razloga!?

Zanimljivo je kako je o problematici srpskih ulagača te problemima investicija u našoj zemlji puno "gori" prilog imala državna RTS i to prije dvadesetak dana.  Zapravo, mediji u toj zemlji sustavno se bave tom problematikom koja do sada nije imala službene reakcije s hrvatske strane.

"Stvar je principa jer je vlasnik televizijske kuće najavio rat Hrvatskoj", kažu nam naši izvori iz Ministarstva vanjskih poslova. Naime, nismo uspjeli saznati koje su konkretne primjedbe na programski sadržaj niti ih Jandrokovićev ured naveo, već kažu da su bili prisiljeni reagirati zbog najave da će se o "Hrvatskoj negativno pisati".

Očekuje se reakcija Radio-difuzne agencije Srbije

Kako doznajemo MVPEI je i reagirao jer je TV Pink najavila i da neće objavljivati reklame o hrvatskom turizmu iako je sam ministar Bajs rekao da su se reklame prestale emitirati još 30. lipnja ove godine.

"Svrha sastanka s predstavnikom srpskog veleposlanstva je da se obavijesti Radio-difuzna agencija Srbije koja bi trebala reagirati. Nadamo se da će to i biti i učinjeno", kažu nam u neformalnom razgovoru iz Jandrokovićeva ureda.

Pročitajte više