5 NAJDRAŽIH KNJIGA

Janica Kostelić preporučuje vam pet omiljenih knjiga

Foto: Hina, privatni album

JANICA Kostelić jedna je od najuspješnijih sportašica u povijesti Hrvatske, osvajačica olimpijskih medalja i velika šampionka skijanja koja sada radi kao državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja i sporta. 

Kostelić se rado odazvala Indexovoj molbi da preporuči pet knjiga vrijednih vašeg vremena, a vi zato imate priliku saznati što čitaju svjetski šampioni.

"Svake godine izađe toliko dobrih novih knjiga koje su nepresušan izvor za obnavljanje ovog popisa, ali ovo je trenutačni odabir", rekla je Janica.

Genijalna prijateljica (sva četiri nastavka) - Elena Ferrante

"Kada sam počela čitati ovu knjigu iz prve sam pomislila, što ljudi vide u tome, pa tu se ništa ne događa, samo se opisuje svakodnevica. Međutim, ona to sve piše na tako jednostavan i zanimljiv način da ne možeš prestati čitati i čekaš neki spektakularan rasplet. Opisuje sve životne teme i situacije tako da se svatko može poistovjetiti s tim."

 

 

 

100 year old man who climbed out the window and disappeared - Jonas Jonasson

 

"Genijalna priča starca koji se odlučio iskrasti kroz prozor staračkog doma kako bi otišao u životnu avanturu pod stare dane."

 

 

 

Hector u potrazi za srećom - François Lelord

 

 

"Jednostavna knjižica puna duha koja kroz putopisne priče poučno dočarava neke stvari koje zaboravljamo u životu, a vrlo su jednostavne."

 

 

 

Degustacija slobode - Davor Rostuhar

 

 

"Ovo je knjiga koju sam pročitala u jednom dahu. Putopis koji te uvuče u priču i kao da si i sam upravo tamo u tom trenutku i sve to uistinu doživio i preživio."

 

 

 

Psihologija gomile - Gustave Le Bon

"Iako napisana još davne 1895. godine, kao da je savršeno napisana i za današnje vrijeme. Uklapa se u ovaj današnji svijet gdje svi bespogovorno slijede kada netko nešto proglasi dobrim ili lošim, slijepo se poklanjamo masi, a gubi se individualnost pojedinca koji se onda stapa s tom gomilom. Opisuje koliku moć ima ta psihologija gomile i kako zapravo gubimo sebe, jer nas se stavlja u kalup."

 

Pročitajte više