Na zgradi slovenske vlade visi ukrajinska zastava. Janša: Stojimo zajedno uz Ukrajinu

Foto: Twitter

SLOVENSKA vlada sastala se danas popodne na zatvorenoj sjednici na kojoj raspravlja o ruskoj agresiji na Ukrajinu, objavio je na Twitteru popodne slovenski premijer Janez Janša, koji je prema ranijim najavama danas trebao otputovati u dvodnevni posjet Ukrajini.

Na sjednici će se dati ocjena situacije i potvrditi aktualne mjere NATO saveza i druge potrebne mjere, a vlada će o zaključcima u najkraćem roku izvijestiti parlament, objavio je Janša, priloživši i fotografiju na kojoj je na zgradi vlade, u znak solidarnosti s Ukrajinom, uz zastave Slovenije i EU, istaknuta i ukrajinska zastava.

"Bitka za Ukrajinu je bitka za EU"

Također, Janša je objavio da je jutros razgovarao s ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom na temu "ruske agresije".

"Njen je cilj obezglaviti ukrajinsku državu i uspostaviti marionetsku vladu. No Ukrajina se bori i treba svekoliku našu pomoć. Bitka za Ukrajinu je bitka za Europsku uniju. Stojimo zajedno uz Ukrajinu", poručio je Janša u vezi razgovora s ukrajinskim premijerom.

Još nije priopćeno hoće li slovenski premijer, kako je jučer bilo najavljeno, otići u dvodnevni posjet Ukrajini na Šmihalov poziv, kako bi izrazio solidarnost s tom državom, no mediji navode da zbog nove situacije i ruske invazije do toga vjerojatno neće doći.

Kako javljaju mediji, slovenska lijeva oporba, koja je također rusku invaziju ocijenila kao neprihvatljivu i pozvala na njen prekid te diplomatsko rješenje, pozvala je Janšu da u vezi s nastalom situacijom sazove vijeće za nacionalnu sigurnost i na sastanak pozove predsjednike svih političkih stranaka.

Pročitajte više