Jarnjak: Ako je Mesić toliko zaljubljen u istinu neka otkrije kako je svjedočio u Haagu

IVAN JARNJAK, za kojega Mesić tvrdi da je čitao i izdvajao transkripte, odbacio je te Mesićeve tvrdnje. Jarnjak je novinarima kazao kako ne zna jesu li neki dokumenti odneseni dok su se popisivali, te se pitao otkud bi to netko mogao znati. "Neka Mesić navede koji su to dokumenti odneseni", kaže Jarnjak.

Jarnjak je bio sudionik povjerenstva koje je selektiralo dokumente u Tuđmanovom uredu, kako bi se utvrdilo što kome pripada: što ide HDZ-u, što obitelji a što ostaje u Uredu. "Ja sigurno nisam bio na Pantovčaku i vidio tko je čitao te dokumente", rekao je Jarnjak te pozvao Mesića da braniteljima generala preda transkripte svog tajnog svjedočenja. "Ako je već toliko zaljubljen u istinu, onda neka kaže što je sve u Haagu rekao", poručuje Jarnjak Mesiću.

Dokumente u Tuđmanovom uredu popisali su tadašnji predstojnik Ureda predsjednika Ivica Kostović, pobočnik predsjednika general Krešimir Kašpar i pukovnik Vlado Čulina, a Jarnjak je bio među onima koji su napravili selekciju dokumenata.

"Svi dokumenti su bili u jednoj prostoriji i nakon tri dana pregledavanja dokumenata rekli smo: ovo pripada HDZ-u, ovo osobno pokojnom predsjedniku a ovo ostaje u Uredu predsjednika", zaključuje Jarnjak koji se novinarima obratio pred svojom kućom.

Pročitajte više