Jašić: Nisam glasala za Sutlića, jer je on bio favorit "politike"

SUZANA JAŠIĆ, članica programskog Vijeća HRT-a, na naš upit da komentira špekulacije kako je izbor novog ravnatelja namješten kazala je kako nema nikakvih informacija o tome te da nju nitko nije kontaktirao u vezi glasanja.

"Ja mogu reći da nisam glasala za Vanju Sutlića. Ne zato što mislim da je imao loš program, niti zato što mislim da bi bio lošiji od drugih koji su prezentirali svoje programe, već sam imala subjektivni osjećaj da se u izbor ravnatelja upetljala politika čiji je Sutlić bio favorit." - rekla nam je Jašić.

"Sukladno tom svom osjećaju nisam glasala za njega. Smatram da HRT-u treba osoba koja će voditi kuću na jedan politički neovisan način" - rekla je Jašić dodajući kako u predizbornoj godini ne bi bilo zdravo da postoji bilo kakav politički dogovor.

 "Time ne želim sugerirati da su ostali članovi Vijeća bili politički lobirani, već sam se, ponavljam, povela za svojim osjećajem. Želim da sve bude politički neovisno jer dolazim iz civilnog društva." - dodaje Jašić.

Na upit za koga je glasala Jašić prvo odgovara kako je njen listić u posljednjem krugu bio nevažeći, te da među kandidatima nije imala nekog favorita. "Do zadnjeg trenutka nisam znala kome ću dati svoj glas. Bilo je nekoliko dobrih prezentacija." - rekla je Jašić te otkrila kako je svoj glas dala Sviličiću, iako je pretpostavljala da neće dobiti većinu, jer je imao zanimljivu prezentaciju i , kako kaže, bio bi osvježenje.

"Ukoliko se ne izabere vršitelj dužnosti tada bi Vlada postavila svog povjerenika na to mjesto. To bi bilo jako loše rješenje, no tada bi barem znali tko je tu osobu postavio" - zaključuje Jašić. 

A.H.

Pročitajte više