Javio se HDZ-ovac koji je navodno pokušao kupiti Runtića i ispričao svoju verziju priče

Foto: Marin Tironi/Pixsell

BOŽO Petrov jutros je uzburkao političku scenu izjavom da je HDZ pokušao potkupiti Mostovog zastupnika da ne glasa za smjenu Marića.

>> PETROV OPTUŽUJE "Plenković nema većinu, pokušava kupiti našeg zastupnika"

"Oni su kontaktirali našeg zastupnika Hrvoja Runtića obećavajući mu i brda i doline. Obećavajući mu da će biti deblokiran njegov račun, da neće imati dugova, da će se kuća vratiti. Pitali su ga ima li problema s Ovršnim zakonom. Da će se uvrstiti sve što poželi u Ovršni zakon samo da glasa za Zdravka Marića, a nakon toga i za povjerenje vladi Andreja Plenkovića i to je najgora stvar koja se može dogoditi. Ja neću dopustiti da Sabor bude tržnica! Sabor nije tržnica!", rekao je Petrov u intervjuu za N1, opisujući postupke koji su kazneno djelo.

Priču je Indexu potvrdio sam Hrvoje Runtić.

"Je, to je točno, sve što je Petrov rekao. S tim što poziv nije bio upućen izravno meni, nego su pokušali preko člana moje obitelji to napraviti", rekao je Runtić koji nam je i opisao kako se to točno dogodilo. No, nije želio otkriti o kojem se HDZ-ovcu točno radi.

>> RUNTIĆ ZA INDEX Istina je, HDZ me pokušao podmititi - sve sam prijavio policiji

Ipak, medijima se u poslijepodnevnim satima obratio HDZ-ovac koji se osjetio prozvanim.

Prozvani HDZ-ovac kaže da je sve laž

Riječ je o Dragi Veselčiću koji je rekao kako Runtić laže.


"U cilju istinitog i cjelovitog informiranja javnosti te zaštite moje privatnosti, ugleda i časti, a u povodu teških kleveta koje su na moj račun iznijeli saborski zastupnik Mosta Hrvoje Runtić i predsjednik Mosta Božo Petrov, dajem sljedeće priopćenje.

Davor Runtić, otac zastupnika Hrvoja Runtića, i ja smo dugogodišnji obiteljski prijatelji - još otkad smo zajedno bili ratni izvjestitelji. Redovito komuniciramo pa smo se tako sami dogovorili, bez ičijeg utjecaja ili poticaja sa strane, da se ove subote popodne nađemo i popijemo kavu u jednom restoranu u Vinkovcima. I to u društvu svojih supruga.

 

"O Hrvoju smo pričali minutu dvije"

U našem dvosatnom obiteljskom druženju tek smo minutu-dvije posvetili Davorovu sinu Hrvoju, osvrnuvši se na pitanje treba li i hoće li dati potporu Vladi RH. I to je apsolutno sve iz našeg razgovora - što jamčim pod punom kaznenom i moralnom odgovornosti - a da se ticalo aktualne političke situacije.

Stoga sam, moram priznati, ostao zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova da sam tobože sudjelovao u „pokušaju podmićivanja“ dotičnog zastupnika Mosta. Takve optužbe ne samo da su lažne, nego su i komične. Zar vjerujete da bi se itko u takvo što upuštao pred svjedocima - a podsjećam da su na prijateljskom druženju bile i naše supruge - i to u prepunom restoranu?!

Molim političare poput Hrvoja Runtića i Bože Petrova da svoje političke prijepore ne rješavaju preko leđa mene i moje obitelji, lažno me optužujući i klevećući.

Ako je istina da me g. Hrvoje Runtić, kako sam navodi u medijskim istupima, prijavio policiji za tobožnji „pokušaj podmićivanja“, najavljujem već sada da ću protiv njega podnijeti kaznene prijave za lažno prijavljivanje i svjesno dezinformiranje javnosti", stoji u priopćenju.

Pročitajte više