JE LI POŽAR KOD ZADRA PODMETNUT? Šef vatrogasaca: "Našli smo sumnjive ampule s papirićima"

Foto: Hina

NEKOLIKO požara praktički istodobno buknulo je na zadarskom području. Požari nisu rijetkost u ovo doba godine, a njihovo širenje posljednjih dana pospješuje i bura koja puše prilično velikom snagom. No, vatrogasci sumnjaju da bi ovi požari mogli biti podmetnuti.

Naime, tijekom gašenja požara u Turnju, vatrogasci su pronašli neobične ampule koje izazivaju sumnju.

"Našli smo jedan primjerak staklene ampule u kojoj je nekakav papirić, i nekakav kao fosforni nastavak. Dali smo to u policijsku u Biograd, tako da će vjerojatno istraga pokazati o čemu se radi", izjavio je za HRT Darko Banić, zapovjednik JVP-a Biograd.

Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar u razgovoru za Hinu rekao je kako nije još vidio nikakve ampule. Ali to je bilo prije nekoliko sati.

"Ne mogu vam ništa reći o tome jer nisam vidio navodne ampule, nemam nikakvih saznanja o njima".

Sličan odgovor dobiven je i u Policijskoj upravi zadarskoj, gdje je zamjenica glasnogovornika Nikolina Bačić kazala kako policija ne može potvrditi postojanje i pronalazak ampula. "Nismo dobili nikakvu dojavu, nitko nam se još od vatrogasaca nije obratio", dodala je.

Šoša je napomenuo da je u nedjelju navečer između 20 i 22 sata izbilo 10 do 15 požara na benkovačkom području, pa ljudi opravdano sumnjaju u podmetanje. "Imamo dosta vojske, dolaze kolege iz drugih županija, štitit ćemo ljude, ali ovdje je još uvijek situacija daleko od lokaliziranja požara", rekao je Šoša.

Pročitajte više