Jedan student ubijen, 11 ranjenih u pucnjavi na američkom sveučilištu

JEDAN student sveučilišta Youngstown u američkoj saveznoj državi Ohio je ubijen, a još 11 osoba je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u kući odmah uz sveučilišni kampus. Pretpostavlja se da je kuća služila kao baza studentskog bratstva. Među ranjenima je šest studenata Sveučilišta u Youngstownu.

Nema informacija o motivima pucnjave. Pucnjava se dogodila oko ponoći, u noći sa subote na nedjelju, za vrijeme tuluma. Za sada je poznato tek da je na tulumu došlo do svađe koja je eskalirala u nasilni obračun.

Ubijeni student identificiran je kao 25-godišnji Jamail E. Johnson. Pogođen je mecima iz vatrenog oružja u glavu i noge. Informacije o identitetima ranjenih osoba i stanju u kojem se nalaze za sada nisu dostupne, javlja AP. Lokalni list Youngstown Vindicator javlja da je najmanje jedna ranjena osoba u kritičnom stanju.

Reuters prenosi i službenu izjavu Sveučilišta, u kojoj se samo kratko naglašava da je istraga u tijeku i da ostali studenti nisu u opasnosti. "Želim izraziti svoju najdublju sućut obitelji studenta koji je ubijen u ovom tragičnom nasilnom činu", izjavila je za rektorica sveučilišta Cynthia E. Anderson.

"Policija aktivno istražuje dokaze koji su prikupljeni u ovom slučaju. Sasvim sam uvjeren da će identificirati, privesti i izvesti pred lice pravde osobe koje su odgovorne", izjavio je gradonačelnik Youngstowna Jay Williams.

Uhićeni sumnjivci

Dvojica mladića u dobi od 19 i 22 godine uhićena su zbog sumnje da su povezani s pucnjavom, javlja CNN. Iz policije dodaju kako protiv niti jednog još nisu podignute optužnice, ali naglašavaju da je potraga za krivcima završena. Identitet osumnjičenih nije otkriven.

Pročitajte više