Jelenić se nakon dvije godine vratio na posao: Jedva čekam vidjeti Marušić

Screenshot: N1

BIVŠI glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, sada zamjenik glavne državne odvjetnice, danas se vratio na posao u DORH. Državnoodvjetničko vijeće (DOV) ga je u prosincu 2021., nakon stegovnog postupka, razriješio dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice. Zatim je Zlata Hrvoj Šipek zatražila pokretanje stegovnog postupka i privremeno udaljenje s dužnosti.

DOV je 15. srpnja 2022. proglasio Jelenića stegovno odgovornim zbog ponašanja koje bi u percepciji javnosti moglo dovesti u pitanje dostojanstvo i ugled Državnog odvjetništva. Međutim, Vrhovni sud je prihvatio Jelenićevu žalbu i ukinuo odluku kojom je on proglašen stegovno odgovornim zbog afere "mason" te je predmet vratio na ponovni postupak.

"Tužilaštvo je moj život"

U konačnici je i DOV odlučio kako Jelenić nije stegovno odgovoran zbog članstva u masonima. "Gledajte, mislim da je bilo pitanje vremena, da stvari dođu na svoje, kao što sam znao da će biti od početka", rekao je Jelenić za N1.

Osvrnuo se i na žalbu koju je zbog njegovog povratka uložila glavna državna odvjetnica. "To je njeno pravo, ona misli da je njeno pravo. Prema odluci Vrhovnog suda da i ne bi bilo, ali vidjet ćemo", istaknuo je. Priznao je kako jedva čeka vidjeti Vanju Marušić nakon dvije godine i razgovarati s njom. 

Raduje se i povratku na posao. "Tužilaštvo je moj život. Ja nemam nikakvih problema", poručio je Jelenić glavnoj državnoj odvjetnici.
 

Pročitajte više