Jeste li pratili presicu na kojoj je objavljen nalaz obdukcije Mattea Ružića?

"ONI KOJI su dizali hajku i uvjeravali hrvatsku javnost i hrvatske građane budeći kod njih nesigurnost je nešto na što ću dati odgovor, ali sutra, politički i sudski", rekao je ministar zdravstva, uz osmijeh na licu, pri kraju press konferencije na kojoj je rečeno kako je prema nalazu obdukcije do Matteove smrti došlo zbog astmatskog bronhitisa i srčane mane.

Na upite novinara o čemu se i o kome radi, Kujundžić nije želio dati odgovor već je samo ponavljao: "Sutra ću vam sve reći. Danas nije prigoda za to. Sutra ću vam sve reći."

Na pitanje tko su oni, tko su ti koji su dizali hajku, opet uz osmijeh na licu je rekao: "Ako ne prepoznajete, onda..."

I dok je pozdravljao novinare uz "Hvala vam lijepa" i završavao press konferenciju, osmijeh mu nije silazio s lica. Ako ste propustili presicu, pogledajte njen drugi dio na kraju kojeg se ministar smješka, ovdje.

Ipak je prigoda

Iako je jasno rekao da "danas nije prigoda za to", dio hrvatskih medija već danas je od ministra dobio informacije o tome kako će se obračunati s "onima koji su dizali hajku".

Tek koji sat nakon presice ministar je dao izjavu za Novu TV, a tijekom dana je i razgovarao s novinarkom Večernjeg lista koja u sutrašnjem izdanju donosi intervju s njim.

Ipak je, očito, danas bila prigoda da otkrije svoje sljedeće korake: tražit će oduzimanje liječničkih licenci Ines Strenji Linić, Željku Jovanoviću i Boži Petrovu. Razlog su, kaže, njihovi istupi i obmanjivanje javnosti oko smrti Mattea Ružića. Tvrdi da su oni blatili liječnike i unosili nemir u hrvatsku javnost.

Hoće li ih tužiti, još ne zna, prvo će se konzultirati s pravnicima.

Ovo je samo preliminarni nalaz obdukcije

No ne smijemo zaboraviti da ni sam nalaz obdukcije još nije gotov do kraja, a Kujundžić je već, iako prvo nije bilo prigodno, najavio svoju odmazdu prema onima koji su ga prozivali.

Naime, danas je objavljen tek preliminarni nalaz obdukcije, a prema njemu Matteo je bolovao od srčane mane koja je u kombinaciji s astmatskim bronhitisom navodno uzrokovala njegovu naglu smrt. Matteova majka u to ne vjeruje. Sigurna je da je to laž jer, kako je rekla u razgovoru za Index, Matteo je redovito posjećivao liječnika.

Pročitajte više