Jezerinac predvodio misu na Dušni dan

VOJNI ordinarij Juraj Jezerinac predvodio je danas u kapeli Vojnoga ordinarijata u Zagrebu misu za preminule hrvatske branitelje kojoj su, uz predstavnike hrvatske vojske i policije, bili nazočni hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ministri obrane i unutarnjih poslova, Berislav Rončević i Marijan Mlinarić, te zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

Štovanje pokojnih oduvijek je bilo poznato kod ljudi različitih vjera i kultura, istaknuo je u propovijedi msgr. Jezerinac, dodavši kako su kršćani vrlo rano uveli molitve za pokojne s misnom žrtvom jer su vjerovali da smrću život ne nestaje nego se samo mijenja.

U svjetlu blagdana Svih svetih i Dušnoga dana na svoj život gledamo vjernički kao kršćani, rekao je vojni ordinarij i dodao kako nam Krist jamči da nismo samo tijelo koje se raspada u prah i zauvijek nestaje, nego da je čovjek sastavljen i od besmrtne duše.

"Smisao je ljudskog života vječnost, a ne vrijeme, Bog je stvorio čovjeka za vječni život i to je najveća radost za čovjeka", istaknuo je Jezerinac.

Po njegovim riječima, "stječe se dojam da su najnoviji postupci graditelja tzv. nove Europe svjesno opredjeljenje za budućnost bez Boga i evanđelja".

"I zato kod mnogih postoji sve veći strah. No, mi kao vjernici u budućnost gledamo s optimizmom", dodao je vojni biskup.

Pročitajte više