Joca Amsterdam za informaciju o svjedočenju svog kuma Đurovića nudio 10.000 eura?

BAŠ KAO scenariji pravih mafijaških filmova izgledaju napisi srpskih medija o slučaju ubojstva Ive Pukanića i umiješanosti Joce Amsterdama u njega. Naime, prema pisanju u Blica, Sreten Jocić je nudio 10.000 eura za informaciju o svjedočenju svog kuma Slobodana Đurovića "Kardinala" pred hrvatskom policijom, odnosno kako bi saznao je li ga upravo Đurović doveo u vezu s atentatom. Do informacije je pokušavao doći preko prijatelja u srpskom i hrvatskom krim miljeu.

Đurović je prema policijskim saznanjima bio i glavni organizator Pukanićeva ubojstva. "Đurović je osoba koja Jocića povezuje s Robertom Matanićem i ostatkom hrvatske ekipe koja je imala za zadatak izvršiti ubojstvo. Matanić nije nasumice odabran. On je godinama dio Jocićeve kriminalne skupine, čovjek koji za njega obavlja najprljavije poslove. Bio je na glasu kao Jocićev plaćeni ubojica u Bugarskoj", navodi neimenovani izvor Blica i dodaje kako je Matanićevo priznanje policiji, u kojem kao nalogodavca Pukanićeva ubojstva navodi Jocića i ključni dokaz na osnovu kojeg je Joca Amsterdam uhićen.

"Jocić je znao da je Matanić progovorio. Hrvatski mediji su o tome naveliko pisali. Više je međutim strahovao od Đurovićeva svjedočenja jer bi ga samo njegov iskaz mogao dovesti u direktnu vezu sa zločinom. Zbog toga je prije mjesec dana po podzemlju razglasio da nudi 10.000 eura za informaciju o tome što je Đurović ispričao policiji i je li ga je doveo u vezu sa ubojstvom", rekao je isti izvor.

I.M.
Foto: Blic

Pročitajte više