Joci Amsterdamu potvrđena kazna od 15 godina zatvora

ŽALBENI sud u Beogradu potvrdio je kaznu Sretenu Jociću, poznatijem kao Joci Amsterdamu, za poticanje na teško ubojstvo Gorana Marjanovića 1995. godine.

Ovom odlukom je postala pravomoćna presuda od 15 godina zatvora za ubojstvo u sportskom centru "Olimp", pišu Novosti. Jocić se još uvijek nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu jer mu se sudi zbog optužbi za organiziranje ubojstva bivšeg vlasnika Nacionala Ive Pukanića 23. listopada 2008. godine u Zagrebu.

Na 15 godina zatvora je Joca Amsterdam osuđen zato što je u srpnju 1995. godine nagovorio Bojana Prodanovića i Miodraga Milosavljevića da ubiju Marjanovića u kafiću "Bambi". U atentatu je stradala i Marjanovićeva djevojka Marija Đorđević, a više ljudi je ranjeno.

Prema presudi, Jocić je dvojcu obećao isplatiti 50 tisuća maraka i dao im automobil te dva pištolja. Prodanović i Milosavljević su već osuđeni kao neposredni izvršitelji ubojstva na 15 godina zatvora, a kaznu su već odslužili. Na suđenju nisu teretili Jocu Amsterdama. I sam Jocić je tijekom suđenja negirao povezanost s ubojstvom, tvrdeći da mu je ono namješteno kako bi bio izručen i likvidiran u Srbiji.

Pročitajte više