Još danas moguća nevremena, a onda sve toplije. Za vikend se vraćaju vrućine

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

NA SJEVERNOM Jadranu danas će biti pretežno sunčano, drugdje u prvom dijelu dana umjerena, ponegdje i povećana naoblaka, a poslijepodne razvedravanje, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Većinom na krajnjem sjeveru ujutro poneka kap kiše, a na jugu Jadrana mogući su lokalni pljuskovi. Poslijepodne se očekuje posvuda razvedravanje uz mogućnost za pokoji pljusak još u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slaba i umjerena, na udare na sjevernom dijelu jaka, uglavnom podno Velebita i olujna bura, nakon sredine dana ponegdje u Dalmaciji i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na Jadranu između 26 i 31 Celzijev stupanj.

HAK: Mokri i skliski kolnici u unutrašnjosti i na južnom Jadranu

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u unutrašnjosti i na južnom Jadranu, objavio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK) koji vozače upozorava da u prvom dijelu dana prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog ponegdje izraženijih pljuskova moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku.

 

Zbog jake i na udare olujne bure moguća su ograničenja prometa za pojedine skupine vozila na autocesti A1 Zagreb - Split - Ploče, A6 Rijeka - Zagreb, Jadranskoj magistrali (DC8), državnoj cesti DC54 Maslenica - Zaton Obrovački te Krčkom i Paškom mostu.

Pojačan promet tijekom dana očekujemo na važnijim cestama, posebice na autocestama A1 Zagreb - Split - Ploče, A2 Zagreb - Macelj, A3 Bregana - Lipovac i A6 Rijeka - Zagreb, A7 GP Rupa - Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji, na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Zbog povećane gustoće prometa čekanja su moguća na većini graničnih prijelaza u putničkom prometu, dok se pojačan promet teretnih vozila očekuje na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Bajakovo i Tovarnik.

U pomorskom prometu moguće su poteškoće zbog jake bure, a zbog pojačanog prometa moguća su i čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

Sve toplije, za vikend se vraćaju vrućine

U nastavku tjedna bit će većinom sunčano i ponovno sve toplije, štoviše, krajem tjedna vrlo izgledno će nas preplaviti novi toplinski val, šesti po redu ovogodišnji, koji bi ipak trebao biti manje intenzivan od prethodnog, prognozira Tea Blažević za N1.

Pročitajte više