Još jedan direktor splitskog Vodovoda odlazi uz otpremninu, riječ je o Baldasarovom čovjeku

Foto: Vodovod i kanalizacija

DRAGO DAVIDOVIĆ, direktor pobjedničke kampanje Ive Baldasara, napustio je splitsku gradsku tvrtku Vodovod i kanalizacija. Davidović je na čelu Vodovoda i kanalizacije prije nešto više od godinu dana zamijenio bivšeg stranačkog kolegu iz SDP-a Zdravka Mulića. Obojica su napustili firmu uz otpremninu od 160 tisuća kuna neto.

Nova vlast htjela se riješiti Davidovića pošto-poto. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavio je njegovu smjenu još prije pola godine kada se na više dana zamutila voda iz rijeke Jadro. Opara je kazao kako nije zadovoljan reakcijom Davidovića, Davidović, pak, nije vidio u čemu je problem, jer voda se mutila i prije njega, a kako smo vidjeli, muti se i nakon njegovog odlaska.

Novi direktor stiže iz Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici

Raspodjelom vlasti između koalicijskih partnera u Splitu, Vodovod je pripao HDZ-u, koji isprva nije ni imao zamjenu za Davidovića. Nakon pretposljednjeg zamućenja, Opari je pukao film, a onda su nasljednika pronašli u Centru za gospodarenje otpadom u Lećevici. Direktor Tomislav Šuta izabran je za novog šefa Vodovoda, na dužnost bi trebao stupiti idućeg mjeseca. 

Sa Šutinim odabirom u HDZ-u nisu bili svi presretni, neki su mislili da bi trebao ostati na čelu Lećevice, strateškog projekta za županiju i Grad Split. Centar za gospodarenje otpadom trebao bi, naime, preuzeti splitsko smeće. Bez Lećevice, ni sanacija Karepovca nema smisla pa se držalo da bi Šuta trebao dovršiti posao koji je započeo.

 

Pročitajte više