Još jedna vruća noć: U Splitu i Hvaru u 2 ujutro je bilo 30 stupnjeva

Foto: Toni Katic/HaloPix/PIXSELL, DHMZ

JOŠ JEDNA vruća noć je iza nas. Toplinski val traje i dalje, a dolazak nešto hladnijih noći, koje su najveći problem ovog toplinskog vala, očekuje se krajem tjedna.

Osjet topline koji muči mnoge stanovnike Hrvatske nije posljedica ekstremno visokih temperatura (jer smo u zadnjim godinama bilježili i više temperature), nego činjenice da se tijekom noći i jutra temperature ne spuštaju ispod razine koja je potrebna za osjećaj osvježenja. Ukratko - problem nije u maksimalnim temperaturama, nego u minimalnim.

Tako je u noći s ponedjeljka na utorak u Zagrebu u 3 ujutro izmjereno 27,8 stupnjeva, a najtoplija noć zabilježena je na Hvaru, gdje je izmjereno 29,5 stupnjeva. Najniža temperatura u Dubrovniku tijekom cijele te noći iznosila je 29 stupnjeva.

U Zagrebu par stupnjeva "hladnije"

Noć s utorka na srijedu nije donijela promjene, osim možda razliku u temperaturama u gradovima. Primjerice, u Zagrebu je bilo nešto "hladnije", u 3 ujutro izmjereno je "samo" 25 stupnjeva. Na Hvaru je ostala skoro ista temperatura pa je u 2 ujutro izmjereno 29,9 stupnjeva, dok je sat vremena kasnije izmjereno 28,5. U sedam ujutro u Hvaru je bilo 26,2.

U Splitu je u dva ujutro izmjereno 29,8 stupnjeva, a u Senju 28,9, kao i u Dubrovniku.

Jutro je u cijeloj zemlji za koji stupanj hladnije.

Jedino Slavonija i sjever Hrvatske, uz gorske dijelove, tijekom noći su mjerili oko 20 stupnjeva.

Pročitajte više