Još jednu bombu će izmjestiti u Rijeci. Policija objavila upute građanima

Foto: PIXSELL

IZ PU primorsko-goranske su za sutra, 23. ožujka, najavili izmještanje avionske bombe zaostale iz Drugoga svjetskog rata, pronađene prije nekoliko dana na gradilištu ceste u Zvonimirovoj ulici, te su pozvali građane da se pridržavaju izdanih uputa. 

Policija izdala upute

Stanovnike dijelova Bračke i Zvonimirove te Ulice Mirka Čurbega pozvali su da se pridržavaju uputa policije te da od pet sati do izmještanja bombe s gradilišta ne izlaze iz svojih domova i ne zadržavaju se na otvorenom. Preporučeno je da građani prozorska krila ili vrata sa staklenim površinama ostave otvorena i spuste rolete te da ne budu u blizini ostakljenih površina.

Promet Zvonimirovom ulicom u oba smjera bit će obustavljen od pet sati, odnosno od izmještanja avionske bombe s gradilišta i polaska ka mjestu uništenja, a procjenjuje se da će obustava prometa  trajati 15-ak minuta.

Opasni teret će se do mjesta neutralizacije kretati uz pratnju policije, trasom Zvonimirova ulica – Rujevica –Viškovo – Grobnik. Iz policije su upozorili građane da se ne zadržavaju na toj trasi te da do prolaska opasnog tereta poštuju upute policijskih službenika.

U operaciji će sudjelovati Hitna i vatrogasci

Građane su upozorili da se sutra ne zadržavaju ni na području Kamenjaka, gdje će pronađena avionska bomba biti neutralizirana po pravilima struke. Osim policijskih službenika, u izmještanje bombe uključeni su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Tijekom radova na gradilištu ceste D-403 u riječkom naselju Krnjevu, u blizini trgovačkog centra ZTC, prije nekoliko dana je pronađena zaostala avionska bomba iz Drugog svjetskog rata.

Na gradilište su odmah upućeni policijski službenici i stručno osposobljeni djelatnici za protueksplozijsku zaštitu, koji su potvrdili da je riječ o zaostaloj avionskoj bombi pa su radovi na gradilištu obustavljeni, a mjesto pronalaska je osigurano.

Prošlog vikenda je s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada izmještena i uništena protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Pročitajte više

 

Pročitajte više