Još se ne zna zbog čega je planuo pogon braće Pivac

JOŠ SE ne zna zbog čega je prije dvije noći izgorio novi pogon za rasijecanje mesa Mesne industrije braće Pivac u Vrgorcu. Pojavile su se nekakve špekulacije da je pogon planuo zbog kvara na instalacijama, no u industriji Pivac takve navode kategorički demantiraju.

"Ne znamo odakle takvi podaci, kada ni mi ne znamo zbog čega je izbio požar. Kriminalisti i vještaci i danas rade očevid, koji još uvijek nije gotov", kazala nam je Ivana Erceg iz marketinga Mesne industrije Pivac.

Nema još ni podataka o nastaloj šteti. Erceg kaže da će zasigurno biti velika, jer je potpuno izgorio pogon sa najmodernijom opremom. Sušara pršuta i ostalih mesnih prerađevina nalazi se na drugoj lokaciji i nije bila ugrožena požarom.

Događaj će ostaviti traga, ali nitko neće dobiti otkaz

"Proizvodnju smo nastavili u starom pogonu te pogonima ostalih poduzeća u grupaciji Pivac. Ovaj događaj zasigurno će ostaviti traga na našem poslovanju, no važno je da nema ljudskih žrtava ni izgubljenih radnih mjesta u vremenima ove ekonomske krize. Zahvaljujemo vatrogascima DVD Vrgorac koji su izuzetnim naporima ugasili požar i spriječili njegovo širenje na ostale pogone", izjavio je direktor Miljenko Pivac.

Mesna industrija braća Pivac godišnje proizvede preko 150 tisuća pršuta, 350 tisuća panceta i 100 tisuća kraških vratova. Nastala je prije 60 godina od male mesnice u Dalmatinskoj Zagori, a danas grupacija Pivac, koju uz PPK Karlovac, čini i tvrtka Dalmesso iz Klisa, zapošljava preko tisuću radnika.

Pročitajte više