Još sutra vruće i sunčano, u ponedjeljak stižu kiša i pad temperature na kopnu

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

JOŠ SUTRA se u cijelom zemlji očekuje lijepo, vruće i sunčano vrijeme, tek poslijepodne u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu uz promjenljivu naoblaku, stoji u prognozi DHMZ-a.

Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Duž obale u noći i ujutro do umjerena bura, danju jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, poslijepodne u okretanju na južni vjetar i jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C. Čak će i u gorju biti do 30 stupnjeva.

Od ponedjeljka promjenjivije, vjetrovitije, svježije

"Od ponedjeljka na kopnu oblačnije i manje toplo, najprije na zapadu, a zatim i prema istoku zemlje. Pritom povremeno kiša, ponegdje i pljuskovi s grmljavinom - već u noći na ponedjeljak i prijepodne u ponedjeljak, a u Slavoniji većinom u drugom dijelu dana.

Ponegdje kiša i u utorak te osobito u srijedu. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u istočnim predjelima i sjeverozapadni vjetar.

I na sjevernom Jadranu u ponedjeljak naoblačenje s kišom i neverinima, zapuhat će bura te će biti manje toplo nego u nedjelju. U Dalmaciji će se zadržati uglavnom sunčano i vruće. Od utorka više oblaka na srednjem i južnom Jadranu, gdje će se stoga također sniziti temperatura.

A na mjestimičnu kišu treba računati osobito krajem utorka te u srijedu. Pritom će se bura proširiti od sjevera na veći dio obale", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Pročitajte više