Josipa Rimac otvorila službeni FB profil, "fanovi" je prozivaju za skupocjene torbice

Foto: Hina

ŠEFICA HDZ-ove kampanje Josipa Rimac odlučila je ovo predizborno vrijeme iskoristiti i za vlastitu promociju putem Facebooka pa je tako prije dva dana otvorila službeni profil. Pritom je poručila svojim fanovima da se veseli i ovakvom druženju i komunikaciji s njima.

Iako je objavila tek dva posta u kojima je i članak o njenim izjavama za medije, neki "fanovi" su to već iskoristili da je prozovu za skupocjene torbe na koje je Rimac posebno "slaba".

A upravo je po njima itekako zamijećena pa je tako nedavno na donatorsku večeru HDZ-a stigla s dizajnerskom torbicom koja je posljednjih godina hit među slavnim damama diljem svijeta. Riječ je o Celine Phantom torbi koju si mogu priuštiti samo oni koji imaju 2500 eura za najjeftiniji model.

Ovo nije prvi put da je donedavna gradonačelnica Knina primijećena sa skupom torbom pod rukom. Prošlog ljeta nosila je veliku smeđu torbu s logotipom luksuzne modne marke Louis Vuitton. Iako je Index tada pokušao doznati od nje koliko je torbicu platila i gdje ju je kupila, Rimac nije željela odgovoriti na ta pitanja.

 

Drage prijateljice i prijatelji,dobrodošli na moju službenu facebook stranicu!Veselim se i ovakvom druženju i komunikaciji s vama!

Posted by Josipa Rimac on Wednesday, October 21, 2015



Od najmlađe gradonačelnice do Karamarkove osobe od povjerenja

Rimac je javnosti poznata otkako je 2005. postala gradonačelnica Knina i time ujedno i najmlađa gradonačelnica u Hrvatskoj. Njezin politički uzlet samo se nastavio, a danas je osoba od velikog povjerenja predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji joj je ukazao veliko povjerenje time što ju je postavio za šeficu kampanje iako iza sebe "vuče" veliki teret.


Naime, DORH je još prošle godine pokrenuo istragu protiv tada kninske gradonačelnice, a Rimac je osumnjičena da je, u vrijeme dok je bila gradonačelnica Knina, zajedno s još dvije osobe protuzakonito stekla vlasništvo nad stambenim prostorima i time oštetila državu za najmanje 548 tisuća kuna.

Među stanovnicima Knina, uostalom, dugo već kruži priča da je Rimac gradonačelničke mandate iskoristila da materijalno osigura sebe i svoju obitelj. O tome se, međutim, malo tko usuđuje otvoreno govoriti, s obzirom na to da se Rimac percipira kao moćnu političarku koja uvijek može računati i na zaštitu šefa HDZ-a.

DORH je sumnjiči da je državu oštetila za najmanje 548 tisuća kuna

O navodnoj imovini koju je Rimac stekla tijekom gradonačelničke karijere izvještavali su novinari lokalnog portala Feral.com.hr, koji su Rimac optužili da je političku karijeru iskoristila da cijelu užu obitelj zaposli na dobrim radnim mjestima i riješi im stambeno pitanje.

U imovinskoj kartici Josipe Rimac stoji da bivša gradonačelnica Knina zajedno sa suprugom posjeduje kuću površine 406 kvadrata vrijednu gotovo milijun kuna, te stan od 56 kvadrata vrijedan 206 tisuća kuna. Kuću su, navodi se u imovinskoj kartici, dobili darovnim ugovorom, a stan nasljedstvom.

Od automobila Rimac, prema imovinskoj kartici iz 2014. godine, posjeduje Nissan Qashqai vrijedan 220 tisuća kuna i Lanciu Delta vrijednu 190 tisuća kuna, koja je usto kupljena na kredit. Navela je u kartici i 100 tisuća kuna ušteđevine, ali i tri kredita. Dva su podignuta u Splitskoj banci 2010. godine na 30 i 10 tisuća eura, uz desetogodišnji rok otplate, dok je treći podignut kod VB Leasinga 2009. godine, na iznos od 20.246,12 eura kojeg je trebalo vratiti u roku od pet godina.

Sabor joj ukinuo imunitet

Rimac je 9. rujna podnijela ostavku na funkciju gradonačelnice Knina, kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore, a postala je i saborska zastupnica zamijenivši u saborskim klupama Antu Jerolimova, koji je ostavku na zastupničku dužnost podnio nakon što je mu je u travnju također ukinut zastupnički imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

Međutim, Hrvatski je sabor pak posljednjega dana zasjedanja ovog saziva, Josipi Rimac jednoglasno i bez rasprave ukinuo imunitet i time omogućio nastavak istrage DORH-u. Iako valja uzeti u obzir da Rimac ima poprilično "jake" političke veze pa je tako u Zagrebu viđena kako ispija kave s Ivanom Turudićem pa objašnjava da se radi samo o prijateljskom susretu, dok je Zdravko Mamić pred lokalne izbore 2013. obećavao da će Kninu pokloniti milijun kuna ako Rimac dobije i treći mandat gradonačelnice.

Pročitajte više