Josipović: DORH mora što prije potvrditi ili odbaciti optužbe protiv Sanadera

NOVOIZABRANI hrvatski predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za Globus potvrdio je da će mu predstojnik Ureda biti Joško Klisović, kojemu je Zoran Milanović vjenčani kum, Drago Pilsel, koji će se baviti analitikom a koji je prije nekoliko godina bio Indexov kolumnist, i Marko Rakar jer Josipović želi poseban naglasak staviti na komunikaciju putem interneta, te da na Pantovčaku najvjerojatnije ostaju Mesićevi savjetnici Siniša Tatalović i Saša Perković.

DORH treba demantirati ili potvrditi optužbe protiv Sanadera

Josipović je kazao kako će od DORH-a zatražiti da što prije potvrdi ili demantira optužbe protiv Sanadera, kao i protiv drugih političara koji se optužuju za nedjela. "Nije mi važno je li riječ o Sanaderu ili nekom trećem. Pravni sustav  mora reagirati brzo i efikasno. Pozivam Državno odvjetništvo da i u slučaju optužbi protiv Sanadera bude efikasno, da odbaci ili potvrdi sumnje. Kod krupnih optužbi koje su na naslovnicama rok treba zaista biti kratak", izjavio je Josipović.

"U stranci znaju da sa mnom na Pantovčaku ne dobivaju ispostavu SDP-a"

Ivo Josipović komentirao je i gospodarske mjere premijerke Kosor kazavši kako nije dovoljno osnovati fondove te da gospodarstvenici ionako smatraju da se s tim kasni. Dodaje kako se nada da će ostale mjere koje je najavila Vlada biti uspješne te najavljuje osnivanje gospodarskog foruma u Uredu predsjednika. "Na putu prema EU potpuno podržavam premijerku. Ona je na čelu Vlade i naravno da je najzaslužnija za dobre stvari, ali jednako tako i odgovorna za loše stvari", rekao je Josipović ne želeći navesti koje su to loše stvari jer "govori načelno", a "Kosor je relativno kratko na čelu Vlade".

Josipović je odlučan u tome da na Pantovčaku neće voditi stranačku politiku, kaže kako je zahvalan na podršci no da u stranci znaju da s njim na Pantovčaku ne dobivaju svoju ispostavu na Pantovčaku.

"Građane ću voditi na koncerte"

Josipović je rekao da će s građanima i dalje komunicirati putem interneta, primat će ih na kavi na Pantovčaku, kao što je to činio i Mesić, ali je dodao i kako će ih voditi na koncerte. "S obzirom na to da pišem suvremenu ozbiljnu glazbu, mogli bi me optužiti za okrutnost, a to ne smijem riskirati", pojasnio je predsjednik zašto neće građane voditi na svoje koncerte.

Pročitajte više