Josipović iznenađen istupom premijerke: Sjednica VNS-a nije parada za javnost!



PREMIJERKA Jadranka Kosor i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko održali su danas sastanak u Banskim dvorima, a povodom najave predsjednika Ive Josipovića da se sazove sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Naime, kako je nakon sastanka rekla premijerka Kosor ona je za to da se sastanak Vijeća održi već danas, najkasnije sutra. Isto tako i premijerka Kosor i ministar Karamarko potvrdili su su kako bi se na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost trebalo raspravljati o "zaštiti institucija pravne države u njihovom radu".Prijedlog je da na sjednici bude pozvan i ravnatelj policije Oliver Grbić.

"Poslala sam prijedlog predsjedniku Ivi Josipoviću s mogućim dnevnim redom", rekla je nakon sastanka Kosor dodajući da bi tema sastanka morala biti zaštita institucija i to zbog, kako kaže, nesmetane borbe protiv korupcije. Naglasila je više puta kako optužbe na račun policije treba razjasniti.

Sastanak je nužan, tvrdi premijerka kako bi policija mogla i dalje nesmetano raditi svoj posao. Na izravan upit je li se s Karamarkom raspravljala o budućnosti ravnatelja Grbića, Kosor nije htjela odgovoriti. Za razliku od nje, Karamarko kaže da Grbić i dalje ima njegovu podršku.

"Ovo je čini mi se prevencija zvog svega što imamo napraviti", rekao je Karamarko dodajući kako je ovo zapravo napad ljudi koji se nalaze pod policijskim obradama.

"To su optužbe za malu djecu", rekao je Karamarko o Polančecovoj izjavi za Grbića dodajući da nema temelja za smjenu ravnatelja policije.

Josipović je iznenađen

Novi list neslužbeno saznaje kako su u Uredu predsjednika iznenađeni istupom premijerke, jer je već ranije dogovoreno da će se Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održati nakon njegovog povratka s puta i to najvjerojatnije početkom idućeg tjedna.

"Sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost ne vidim kao paradu za javnost nego kao ozbiljno nastojanje da se utvrdi istina o vrlo ozbiljnim optužbama na račun vrha policije. Dakle, sjednica VNS-a nema nikakvog smisla prije nego li nadležne službe odrade svoj posao i prikupe barem početne informacije o slučaju", kazao je u izjavi za Novi list predsjednik Josipović.

Iz Ureda predsjednika se doznaje kako će sjednica biti održana u ponedjeljak, 30. svibnja.

Pročitajte više