Josipović posjetio pretučenog 14-godišnjaka: Policija mora ozbiljnije shvaćati ove slučajeve!

IVO JOSIPOVIĆ bio je danas u Kliničkoj bolnici Dubrava. Predsjednik je posjetio 14-godišnjeg Filipa, dječaka kojeg su 25. veljače brutalno pretukla tri starija dječaka. Dva 15-godišnjaka i 16-godišnjak nad njim su se brutalno iživljavali, mlatili ga rukama i nogama nekoliko sati pa su Filipa u večernjim satima na cesti pronašli djelatnici Hitne pomoći.

Predsjednik Ivo Josipović još ranije je poručio kako je zgrožen ovim događajem i najavio oštru reakciju. Nakon posjeta bolnici izjavio je da se dječak dobro oporavlja. "Zadovoljan sam Filipovim oporavkom", rekao je Josipović novinarima nakon izlaska iz bolnice. Predsjednik je poručio kako ovaj slučaj mora biti prekretnica u maloljetničkom nasilju i kako sada napokon moramo poduzeti sve potrebne korake da se ovakvo što više ne ponovi.

"Ovaj slučaj šalje užasno ružnu poruku. Ako sad nešto ne napravimo, za koji mjesec će se sve zaboraviti i opet se ponoviti. Policija i sudstvo moraju pod hitno promijeniti odnos prema ovakvim kaznenim djelima i prema njihovim počiniteljima. Vrijeme je da se zakoni počnu bolje primjenjivati ili da se mijenjaju ako nisu dovoljno dobri", kazao je Josipović.

Filip je, inače, danas otpušten iz bolnice. Nedugo nakon predsjednikova posjeta u Dubravi ga je pokupila majka i sad ga očekuje kućna njega do potpunog oporavka od ozljeda koje je zadobio.

Pročitajte više