Josipović sutra na požarištu u Žrnovnici, hoće li Tolušić naći krivce?

PREDSJEDNIK Ivo Josipović u Splitu je na Runjićevim večerima. Prije toga posjetio je Enel, informatičku tvrtku koja slavi 20. rođendan. Josipović je dobro raspoložen ohrabrio domaćine te im kazao kako Split producira vrhunske kadrove i kako će Hajduk biti prvak. 

Brzi tempo predsjednika Josipovića

U brzom tempu Josipović sutra hita do Imotskog, na sastanak sa gradonačelnikom Antom Đuzelom, HSP-ovim prebjegom u HDZ, a prije toga će na požarište u Žrnovnicu, gdje je izgorjelo na stotine hektara, a mještani strahuju proći prometnicom do Srinjina, jer im nitko ne garantira sigurnost.

Opreza mora biti, jer se na toj cesti prije sedam godina dogodila strašna tragedija u kojoj su stradali supružnici Matulović-Smočil. Pad nagorjelog alepskog bora pod naletima bure u Golfu preživio je tek njihov sin. Valjda će sutra proći sve u redu sa predsjednikom.

Nekoliko osoba privedeno zbog požara u Žrnovnici

Policija vrlo predano traži piromane, no zasad u tome imaju jako malo uspjeha. Nije uhvaćen ni onaj koji je u tri dana dvaput palio Marjan, a nema zasad konkretnih rezultata ni sa najnovijim slučajevima velikih šumskih požara koji su opustošili Žrnovnicu i Podgoru. Za nadati se da će posjet predsjednika Josipovića unijeti novi elan u rad operativaca načelnika splitske Policijske uprave Ivice Tolušića.

U policiji su nam potvrdili da je nekoliko osoba na poligrafu i obavijesnom razgovoru.

Pročitajte više