Josipović: Treba otkriti odakle cure dokumenti pa ćemo vidjeti je li Bajić odgovoran



"MORA se ispitati otkud cure tajni dokumenti", kazao je Ivo Josipović u razgovoru s novinarima na Pantovčaku, nakon sastanka s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom. O odgovornosti glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića Josipović nije želio špekulirati.

"Vidjet ćemo tko je odgovoran. U to ne želim ulaziti", kaže Josipović. Predsjednik tvrdi da se Bajića ne može teretiti prema nikakvom obliku "zapovjedne odgovornosti". "Riječ je o tehnologiji u kojoj veći broj osoba ima dostupne materijale pa je vrlo teško reći da jedna osoba može kontrolirati svoju službu, odvjetnike i okrivljenike i ne znam koga sve ne", kaže Josipović.

No, Josipović ipak priznaje da curenje informacija može ugroziti sudski postupak. Novinari su predsjednika upitali za komentar odnosa policije i DORH-a, koji u zadnje vrijeme, kako se čini, baš i nije najbolji. "Po zakonu je sasvim jasno što je čija zadaća i svatko mora raditi svoj posao. Postoje neke indicije da vezano za funkcioniranje institucija možda postoje i određeni politički problemi, ali dva dana prije izbora nije pravi trenutak da se o tome raspravlja. Siguran sam da će se to pitanje otvoriti nakon izbora", kazao je Josipović.

Pročitajte više