Joško Morić: HDZ nastavlja pritisak na članstvo DC-a

POTPREDSJEDNIK Demokratskog centra (DC) i zastupnik u Gradskoj skupštini grada Zagreba Joško Morić danas je ustvrdio da HDZ nastavlja s ucjenama i pritiscima na članove DC-a po hrvatskim županijama.

"Riječ je o ucjenama po principu - prelazak u HDZ ili smjena i otkaz", rekao je Morić na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici.

Naveo je nekoliko primjera i to iz Ličko-senjske županije gdje je direktor Radio Otočca nakon ucjene prešao u HDZ, kao i jedan pročelnik u Karlovačkoj županiji. Slično je i s ravnateljem Doma zdravlja u Slunju i direktorom tržnica u Ogulinu, rekao je i dodao da su i dužnosnici DC-a na nacionalnoj razini također ucijenjeni, a i njemu su, kaže, nuđene neke državne dužnosti.

"Ljudi pred HDZ-om spašavaju radna mjesta, a pred javnošću čast koristeći alibi o demokratizaciji HDZ-a", rekao je Morić. Napomenuo je da DC neće pritiskati svoje članove da ostanu u stranci, ali da će javnosti predočiti inventuru tko je, kada i kako prešao u HDZ. Po prvim procjenama do sada je iz DC-a otišlo između 100 i 150 članova.

"Političkim nasiljem neće nas srušiti", poručio je Morić jer će, naveo je, DC napokon skinuti hipoteku rezervnog HDZ-a ili HDZ-a light.

Pročitajte više