Jugo radi probleme u Splitu. Potopljene ceste na otocima, u Zagori uništena groblja

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Olujno jugo koje još od jučer ne prestaje puhati svom žestinom u Splitu i njegovoj široj okolici i danas radi velike probleme, ne samo u prometu nego i u normalnom odvijanju svakodnevnog života, a osim rive poplavljene su i druge gradske plaže.

Stari Grad upravo 🌊 Video: Piccolo teatar

Objavljuje DalmacijaDanas u Petak, 3. studenoga 2023.

Dizanje razine mora pogodilo je otoke Hvar, Brač, Vis i Korčulu, gdje su potopljeni objekti uz more i brojne ceste. Ništa bolje nisu prošli ni Kaštela, Trogir i Čiovo. Nevrijeme je pogodilo i Zagoru gdje su uništena groblja.

Čiovo

[IZDAN CRVENI ALARM ZA VEĆI DIO OBALE I OTOKA] Ciklona jutros djeluje na vrijeme na cijelom Jadranu. Najjači udari bilježe se u Splitu gdje jugo puše do 101 km/h. U Dubrovniku su udari do 94, Zadru 97, Šibeniku 90 km/h... Snažni južni vjetrovi digli su visoke valove, a problemi se bilježe i u morskom i u cestovnom prometu. U prekidu je trajektna linija 606 Trogir - Drvenik Veli - Drvenik Mali. 🎥: slušateljica I.J. – čiovska riva

Objavljuje Gradski radio Trogir u Petak, 3. studenoga 2023.

Zbog jakog vjetra otkazane su brojne trajektne i katamaranske linije duž cijelog Jadrana.

U Splitu danas jugo puše oko 100 kilometara na sat, zbog čega su vatrogasci zaprimili desetak dojava o srušenim stablima na prometnicama te su vodu ispumpavali iz strojarnice bazena na Jadranu.

Time se ostvarilo upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda, koji je jučer izdao crveno upozorenje za nepovoljne vremenske uvjete na priobalju, dok je u Splitu na snazi i ono za grmljavinsko nevrijeme.

 

Video: Dalmacija Danas

Popodne će biti nešto sunčanije, ali i dalje s kišom, posebno na obali. Vjetar će biti umjeren, odnosno jak jugozapadni i južni. Na Jadranu će dalje biti olujnih udara i u subotu ujutro, no vjetar će slabiti kako dan bude odmicao.

Pročitajte više