Jukić-dam vratio 600 tisuća kuna, Baldasar u NO Stanouprave poslao bivšeg direktora Brodosplit dizalica

Foto: Hina

JUKIĆ-DAM, građevinska firma Danijela Jukića, vratila je splitskoj gradskoj tvrtki Stanouprava pozajmicu od 600 tisuća kuna. To nam je potvrdio i direktor Stanouprave Marko Šundov. Pitali smo ga je li pozajmica vraćena sukladno ugovoru i koliko su naplatili kamata.

"Vaše informacije o uplaćenim sredstvima od stranke tvrtke Jukić-dam su točne. Time se podmirio ukupan iznos pozajmice, kao i kamata. Sredstva i kamate su uplaćeni u rokovima predviđenim ugovorima", stoji u, kao i obično, vrlo općenitom odgovoru direktora Stanouprave. 

Pozajmica za partnera Baldasarovog donatora

Pozajmica je inače predmet istrage splitske policije koja po nalogu Državnog odvjetništva provjerava poslovanje Stanouprave, i to temeljem nekoliko zaprimljenih prijava.

Kako smo pisali, Stanouprava je isplatila pozajmicu u tri navrata tako da nije išla na potvrdu pred Nadzorni odbor u kojem kao potpredsjednik sjedi poslovni partner Danijela Jukića. Riječ je o Stipi Mađoru, Baldasarovom donatoru iz kampanje 2013. godine i plodouživatelju Turističke palače. Jukić i Mađor zajedno grade hotel u Vukovarskoj, a Jukićeva je firma izvođač radova na obnovi Turističke palače.

Zgrade počele napuštati Stanoupravu

Pozajmica je isplaćena unatoč tome što je Stanouprava bila u gubitku 800 tisuća kuna. Zagrabilo se u zajednička sredstva zgrada, tj. pričuvu, unatoč tome što se radi o strogo namjenskim sredstvima.

Policija istražuje i sklapanje ugovora sa tvrtkom Heros Plus, koja je osnovana 15 dana prije. Heros je za Stanoupravu osam mjeseci radio na etažiranju zgradu da bi ih početkom listopada obavijestio da počinju raditi isti posao, tj. upravljati zgradama pa su predložili raskidanje ugovora. Prva zgrada napustila je Stanoupravu, a očekuje se da će ih biti još.

U Nadzorni odbor pomoćnik umjesto ravnatelja Športskih objekata

Baldasar je konačno našao zamjenu za Antu Martinisa, SDP-ovca koji je dao ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora. Prije mjesec dana Baldasar je na to mjesto htio instalirati bivšeg šefa splitske policije Serđana Guština, no previdio je da ovaj na može kao ravnatelj gradske firme Športski objekti biti i član Nadzornog odbora također gradske Stanouprave. Pa je nakon mjesec dana razmišljanja u NO poslao Nelsona Borovinu, Guštinovog pomoćnika iz Športskih objekata.

Borovina je nekada radio u škveru kao direktor tvrtke Brodosplit dizalice. Za vrijeme Ive Baldasara zaposlen je u Športskim objektima. Očito se radi o osobi koja uživa puno povjerenje splitskog gradonačelnika.

 

Pročitajte više