JURČIĆ: KRAJEM listopada znat će se sudbina "viktora lenca"

Ministar gospodarstva Ljubo Jurčić izjavio je danas da je konac ovog mjeseca, točnije 31. listopada, novi ključni datum za brodogradilište "Viktor Lenac", kada će se vidjeti da li su investitori spremni realizirati sporazum ili će Lenac u stečaj.

Uprava je obećala da će do 31. listopada isplatiti prvi dio duga dobavljačima od oko 7 milijuna eura i to će biti konkretan pokazatelj da li će investitori realizirati sporazum o Lencu iz srpnja ove godine, kazao je Jurčić u Banskim dvorima.

Jurčić poručuje kako se želi da investitori uđu u Lenac i ne želi im se dati isprika da se povuku.

Ako se pak Sporazum dioničara i banaka-kreditora ne realizira, Jurčić kaže da onda slijedi stečaj Lenca u kojem treba voditi računa o izvršavanju ugovora koje je Lenac prihvatio, trebat će riješiti imovinsko-pravne i vjerovničke odnose, te tražiti kupca koji bi preuzeo to brodogradilište.

Ministar gospodarstva potvrdio je da su INA i Crosco prije desetak dana iz Lenca povukli posao izgradnje platforme Labin, posla od kojeg je Lenac računao na pet milijuna dolara.

Jurčić kaže kako je za tu odluku saznao naknadno te da čeka pojašnjenje tog Ininog poteza o povlačenju o kojem su, kaže, i on i samo brodogradilište naknadno obaviješteni. Ina se povukla bez znanja Vlade, odnosno države koja je njen vlasnik, rekao je Jurčić.

(Hina) um/bn ds

Pročitajte više