Jurčić: Prerano je govoriti o premijerskoj kandidaturi

SABORSKI zastupnik i budući član SDP-a Ljubo Jurčić kazao je za Index kako je zadovoljan današnjim radom Glavnog odbora stranke te je istakao kako je još prerano govoriti o premijerskoj kandidaturi.

"U narednih tjedan ili dva dana trebali bi smo dobiti konačnu listu kandidata za predsjednika SDP-a, a najkasnije tjedan dana uoči izborne konvencije. Mislim da je dobro da je Zoran Milanović danas objavio svoju kandidaturu, osobno bih bio sretniji da su to danas učinili i ostali kandidati jer bi se onda mogli posvetiti onome što prethodi samom izboru predsjednika stranke." - kazao nam je Jurčić te napomenuo kako je Milanovićeva kandidatura vrlo ozbiljna jer je već sada iza njega stalo šestdesetak članova SDP-a iz cijele Hrvatske.

O medijskim napisima prema kojima je i sam jedan od izglednih kandidata za predsjednika stranke, Jurčić nije želio govoriti već je istakao kako SDP ima niz istaknutih članova koji po svim kriterijima zaslužuju postati predsjednikom stranke.

Govoreći o svojoj eventualnoj premijerskoj ulozi nakon jesenskih izbora, Jurčić je kazao kako je prerano o tome govoriti jer najprije treba pričekati izbor novog predsjednika, a tek nakon toga se može razmatrati spomenuta opcija.

Naravno tu su i parlamentarni izbori na koje svi u SDP-u gledaju s izrazitim optimizmom glede dolaska na vlast.

Prilikom odabira SDP-ovog kandidata za premijera bit će važno utvrditi podudaraju li se politička strategija novog predsjednika i gospodarski plan koji je tijekom posljednjih godina SDP provodio, a koji je uvelike baziran na Jurčićevoj gospodarskoj strategiji.

Iako već dulje vrijeme djeluje pod pokroviteljstvom SDP-a, Ljubo Jurčić tek  ovih dana očekuje izdavanje stranačke članske iskaznice koja je jedan od preduvjeta da bi u budućnosti mogao obnašati neku od visokih funkcija u stranci ili izvršnoj vlasti.

"Iskaznicu još nisam dobio, a kako čujem odgovor na moj zahtjev za učlanjenjem u stranku već je poslan na moju kućnu adresu tako da očekujem da ću uskoro, možda već idućeg tjedna, postati član SDP-a" - kazao je Jurčić.

Istakao je kako je u proteklom vremenu dok je surađivao sa SDP-om, a čiji član nije bio, nikada nije osjetio nekakvo neprijateljstvo članova stranke, te dodao kako su mu vrata na Iblerovom trgu uvijek bila otvorena bez obzira što nije bio član stranke.

Na kraju razgovora Jurčić je kazao kako kod Ivice Račana nije bio u posjeti otkako ga je posljednji put vidio prije devet dana. Ponovio je kako je s Račanom izgradio prijateljski odnos te da ga je 13. travnja u bolnici posjetio upravo kao prijatelja.

I.K.
Foto: Sandro Lendler

Pročitajte više