Jurčiću pljesak, Polančecovoj sindikalistici zvižduci: Podravkašima 400 kuna stimulacije

UPRAVA Podravke danas je na skupu radnika poručila zaposlenicima kako su plaće za siječanj osigurane te će uz njih u prvom kvartalu sljedeće godine dobiti i 400 kuna stimulacije.

Na burnom skupu radnika na kojem su bili i predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Jurčić te Uprava tvrtke zaposlenici su se žestoko posvađali zbog neslaganja u sindikalnoj organizaciji u koprivničkoj tvrtki. Tako su govori SDP-ovog bivšeg kandidata za premijera Jurčića dočekani sa gromoglasnim pljeskom, dok je šefica Radničkog vijeća Ksenija Horvat, koja je bliska bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, zaradila salve zvižduka.

Peticiju za smjenu Horvatove potpisalo 2500 radnika

Manjinski sindikati, udruga branitelja u Podravci te dio najvećeg sindikata PPDIV-a zatražili su ostavku Ksenije Horvat, koja zbog svoje čelne pozicije u PPDIV-u ima mjesto i u Nadzornom odboru kompanije. Peticiju za njezinu smjenu potpisalo je 2500 radnika Podravke, a o njezinoj bi sudbini trebali odlučivati na sljedećoj sjednici RV-a.

Na najavi manjih sindikata o podizanju tužbe protiv Horvatove, ona je rekla kako će kazneno prijaviti predsjednika Uprave, HSS-ovca Miroslava Vitkovića, kojega smatra odgovornim za akciju traženja njezine smjene.

Pročitajte više