Jure Radić zbog zasluga u mostogradnji dobiva državnu nagradu

JURE RADIĆ, bivši ministar obnove i razvitka u Valentićevoj vladi i profesor Građevinskog fakulteta zagrebačkog Sveučilišta, poznat po gradnji novog i neuspjelog Masleničkog mosta, jedan je od dobitnika državnih nagrada 2004. godine.

Novi list koji je objavio ovu informaciju piše kako zasad nije službeno poznato čime je Radić zaslužio nagradu, međutim, neizravnim kanalima list doznaje da "se radi o nekakvim mostovima". Informaciju je potvrdio Petar Selem, predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i član Odbora za dodjelu nagrada, no, nije znao reći što je to Radić značajno učinio u mostogradnji.

Vijest o nagrađivanju Radića za područje mostogradnje u najmanju ruku je smiješna i to jedino iz razloga što problem novog Masleničkog mosta nije do današnjeg dana riješen. Naime, poznato je da kada zapuše bura ili jači vjetar, most preko Novigradskog ždrila mora biti zatvoren jer je izgrađen na mjestu koje se na tom području nalazi na najjačem udaru vjetra.

Nakon što je otvoren, kao jedan od glavnih projektanata novog mosta spominjan je upravo Jura Radić koji je zbog neuspjelog mosta pokupio mnoštva kritika, ali, nagrada!?

Pročitajte više