Juričan izdao tjeralicu za Malenicom

DARIO Juričan objavio je potjernicu za ministrom Ivanom Malenicom.

"TRAŽI SE MINISTAR MALENICA!

Podaci o potencijalnom kaznenom djelu:
Opstrukcija pravde
Napomena:
U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi, molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: policija@mup.hr", piše Juričan u novoj objavi.

Objavio je i sliku. Tu je napisao da je Maleničin nadimak Poslušnik.

Juričan kaže da Malenica ne provodi rješenje Visokog upravnog suda

Dario Juričan, podsjetimo, u četvrtak je ustvrdio da ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica  ne provodi rješenje Visokog upravnog suda kojim mu je, nakon dvogodišnjeg postupka, dopuštena promjena osobnog imena u Milan Bandić, pa je najavio da će mu zato pozvati policiju.

"Pravna trakavica oko promjene osobnog imena u Milan Bandić još nije gotova", kazao je Juričan na konferenciji za medije, istaknuvši da si, unatoč nedavnoj sudskoj presudi, još uvijek ne može izvaditi novu osobnu iskaznicu s imenom Milan Bandić.

Za to je optužio ministra Malenicu, rekavši "da opstruira i ne provodi odluke Visokog upravnog suda" jer mu je tom presudom nedavno napokon dopuštena promjena imena. No, ministar Malenica još uvijek nije naložio matičnom uredu da se izvrše promjene i u nju upiše novo ime Darija Juričana - Milan Bandić, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

"Mi sad imamo presudu tog Visokog upravnog suda, koju sam zaprimio 23. rujna, a ministar Malenica osobno opstruira, sabotira i ne provodi odluku Visokog upravnog suda. Time ometa izvršenje pravde i čini kazneno djelo", zaključio je Juričan.  

Ustvrdio je da ministar Malenica "grubo krši zakon", najavivši da će "izvršiti svoju građansku dužnost" i sutra u 8 ujutro doći ispred Ministarstva uprave i pravosuđa i Malenici pozvati policiju.

"Ako bude opiranja, ja sam ga spreman zaustaviti u bijegu i predati policiji, zato što krši Ustav, zakon i ne poštuje presude Republike Hrvatske", izjavio je Juričan i iz džepa izvadio lisice s rozim perjem, rekavši da će sutra njima ministra Malenicu "spriječiti u eventualnom bijegu od policije".

Pročitajte više