O sastanku s Vukovićem i Benčić oglasio se Juričan

Foto: Patrik Maček/Pixsell

KONAČNO se o sastanku s Nikolom Vukovićem i Sandrom Benčić oglasio i Dario Juričan.

Podsjetimo, i Vuković i Benčić tvrde da nisu zvali Juričana na sastanak, ali optužuju jedno drugo zbog toga. Juričana smo nazvali prije dva dana i pitali ga kako je došao na taj sastanak, on je poručio da igra golf do srijede. Jutros je ipak poslao medijima izjavu.

"Medijacija među stranama"

Juričanovu izjavu prenosimo u cijelosti:

"O medijaciji među stranama 

Svrha mog dolaska na sastanak u ponedjeljak 4.10.2021. bila je medijacija među stranama.

Žao mi je što je došlo do medijskog prepucavanja, a ja u istome ne namjeravam sudjelovati.

Također, nisam imao uvid u izbor predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga bilo kojom radnjom, niti sam imao saznanja tko će biti odabran za predsjednika Uprave.

Kao medijatoru među stranama, za mene je ta priča završena njihovim razlazom.

Stranama želim puno uspjeha u daljnjem radu za dobrobit Grada Zagreba i u javnom interesu građana.

Dario Juričan", napisao je Juričan.

Što je medijacija?

Prema definiciji, mirenje ili medijacija (lat. mediare = posredovanje) je metoda za konstruktivno, strukturirano i dobrovoljno rješavanje ili izbjegavanje sukoba ili spora. Stranke u mirenju (medijanti) žele uz pomoć treće nepristrane osobe (medijatora) postići prihvatljiv sporazum koji je u skladu s njihovim potrebama i interesima.

Optužuju jedni druge za sastanak

Nakon što je Ante Samodol u svom blogu spomenuo Darija Juričana napisavši da je došao u sjedište Holdinga te s Vukovićem otišao kod Sandre Benčić u sjedište Možemo, Tomašević je na presici ustvrdio da je Vuković doveo Juričana. Tu mu je informaciju dala Sandra Benčić koja kaže da je Juričan nju nazvao i u ime Vukovića zatražio sastanak s njom. Dodaje da joj je to bilo čudno, ali je pristala.

"Gospodin Juričan je mene kontaktirao, on poznaje i mene i Vukovića, pa to nije ništa čudno. Ja sam dobila informaciju od gospodina Juričana da bi se Vuković našao sa mnom. Ja sam rekla da se možemo naći kada on bude razriješen. Tako je bilo, kad je dobio obavijest o tome da je donesena odluka o njegovom razrješenju, mi smo se našli, razgovarali smo dva sata. Ja kao saborska zastupnica i javna osoba i kao, na kraju krajeva, netko iz stranke Možemo, udovoljim molbi onoga tko traži susret sa mnom po pitanju bilo kojega problema. Nije ni protuzakonito ni nemoralno naći se s nekim na razgovoru", rekla je Benčić.

 

Video: N1

Vuković sve demantira. Poslao je dva demantija koji se odnose na taj sastanak.

"Poštovani, ponovo kratki demanti. Spinovanje susreta s gospođom Benčić neće zamagliti suština razlaza. Taj sastanak je potpuno irelevantan. S njom sam nerijetko komunicirao mobitelom, porukama, mailovima i na sastancima. Zašto bih odjednom, kad je priča završena, trebao angažirati posrednika za dogovaranje susreta?

Ponavljam, nisam tražio susret s njom niti sam imao razloga za to. Postoje poruke. Isto tako ponavljam da je to posve nevažan susret u svakom pogledu i ne kanim se više osvrtati na to. Žao mi je što je Juričan u vezi toga nepotrebno izložen medijskoj pažnji", napisao je Vuković.

Pročitajte više