VIŠE OD 150 ŽRTAVA Predstavljao se kao Justin Bieber, pa zavodio i silovao djecu

Foto: 123.rf
 
ČAK 931 kazneno djelo na štetu i maloljetnika počinio je 42-godišnji Australijanac, predstavljajući se kao kanadski pjevač Justin Biber na internetu. Policija u Queenslandu objavila je da se radi o brojnim kaznenim djelima u kojima je navodno 157 žrtava širom svijeta. 
 
Osim stotina slučajeva zavođenja djece i maloljetnika, prikupljanja eksplicitnih fotografija djece mlađe od 16 godina, zavođenja djece i stvaranja pornografskog materijala, kaznena djela koja je počinio uključuju i tri silovanja, javlja BBC.
 
Detektiv Jon Rose izjavio je kako su djela "prestrašna" te upozorio mlade obožavatelje popularnog pjevača i roditelje da budu na oprezu. "Činjenica da je toliko djece povjerovalo kako je u komunikaciji s poznatim pjevačem naglašava potrebu za preispitivanjem načina na koji su naša djeca educirana o sigurnosti na internetu", dodao je Rose. 
 
Istraga je dignuta na međunarodnu razinu
 
Prema lokalnim medijima, u istrazi sudjeluju njemačka policija i Domovinska sigurnost SAD-a. Od navodnih žrtava, 50 ih je u SAD-u, 20 u Engleskoj, a šest je u Australiji, stoji u izvješću policije. 
 
Detaljnije se informacije i dalje prikupljaju. 
 
Deset godina online zlostavljanja djece
 
42-godišnjak je već otprije poznat policiji Queenslanda zbog posjedovanja materijala vezanog uz djecu i maloljetnike, no zadnjom pretragom njegovog računala mu je dodana još 931 optužba. 
 
U iskorištavanju djece koristio se platformama za komunikaciju poput Facebooka i Skypea. Navodno, početak njegovih monstruoznih nedjela u koje su uključena silovanja i nedolično ponašanje prema djeci mlađoj od 12 godina, datira još od 2007. godine. 
 
Detektiv Jon Rose rekao je kako se upravo kroz ovaj slučaj vidi "globalni doseg i vještine seksualnih prijestupnika u zavođenju djece". Zatražio je pomoć roditelja kako bi zajedno održali sigurnost djece na internetu. 
 
Optuženi će se suočiti sa sudom u Brisbaneu 6. travnja.

Pročitajte više