Jutro na kopnu je hladnije od prosjeka, evo što nas čeka za produženi vikend

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell, DHMZ, Marin Tironi/Pixsell

JUTROS su na kopnu temperature nešto niže od prosjeka za ovo doba godine, kreću se od 10 do 14 stupnjeva, dok su na moru i dalje preko 20 stupnjeva, a najviše sunčanog vremena tijekom dana očekuje se u Dalmaciji.

> Index prognoza

Prema DHMZ-u, u većem dijelu zemlje danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimične kiše bit će uglavnom u zapadnim predjelima.

Što se tiče upozorenja Meteoalarma, za danas je na snazi žuto upozorenje zbog mogućnosti jakog vjetra u podvelebitskom području.

Poslijepodne se očekuje sunčanije.

Na Jadranu će bura koja će ujutro podno Velebita na udare mjestimice biti i jaka, u drugom dijelu dana slabiti, a na krajnjem jugu okrenut će na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 22 do 26, a na moru te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 27 do 30°C.

Prognoza DHMZ-a po regijama

Istočna Hrvatska
Promjenljivo oblačno uz mogućnost za poneki pljusak s grmljavinom. Ujutro je po kotlinama i uz rijeke moguća magla. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 15, a najviša dnevna između 24 i 26°C.

Središnja Hrvatska
Umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz slabu kišu ili lokalne pljuskove. Ujutro je po kotlinama i uz rijeke moguća magla. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 15, a najviša dnevna između 24 i 26°C.

Gorski kotar i Lika
Umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz slabu kišu ili lokalne pljuskove. Ujutro je po kotlinama i uz rijeke moguća magla. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 12, a najviša dnevna između 21 i 23°C.

Sjeverni Jadran
Djelomice sunčano. Povremeno uz više oblaka, a moguć je poneki pljusak praćen grmljavinom. U noći i ujutro će puhati do umjerena, podno Velebita jaka bura, a danju i sjeverozapadnjak te zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 19 do 21, a najviša dnevna između 28 i 30°C.

Dalmacija
Pretežno sunčano. U noći i ujutro će puhati do umjerena bura, a danju i sjeverozapadnjak te zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 20 do 22, u unutrašnjosti oko 15°C, a najviša dnevna između 28 i 31°C.

Od sutra toplije, ali i dalje uz hladnija jutra na kopnu

Pretežno sunčano, osobito u unutrašnjosti, povremeno uz umjerenu naoblaku, očekuje se sutra. Ujutro je na kopnu lokalno moguća magla.

Vjetar će biti većinom slab, a na Jadranu će tijekom noći i jutra puhati umjerena bura, danju zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura bit će od 11 do 15, na Jadranu između 18 i 22°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 22 do 28, a na Jadranu od 28 do 32°C.

U nedjelju će temperature još porasti.

Pročitajte više