Jutro nakon strašne nesreće u Zagrebu skupljali dijelove uništenih auta

Foto, video: Index

JUTROS oko 6.30 sati na mjestu teške nesreće djelatnici gradskih službi skupljali su dijelove automobila koji su sinoć uništeni. Osim što su skupljali dijelove automobila koji su bili razbacani po travnatoj površini između ceste i željezničke pruge, prali su i cestu.

Na suprotnoj strani ceste još se vide tragovi kočenja duži od deset metara, koji vode iz skroz lijeve trake u traku kojom prometuju vozila iz suprotnog smjera. Tragovi guma, prema dosad poznatim informacijama, pripadaju Mercedesu AMG, koji je velikom brzinom dojurio iz smjera Kustošije. Navodno je u jednom trenutku naglo zakočio zbog čega je odletio na automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Više detalja o nesreći policija će dati danas na press konferenciji oko 10 sati.

Dvije ženske osobe poginule

Podsjetimo, do teške nesreće došlo je sinoć oko 21.15 sati na zagrebačkoj Ilici, na dijelu između naselja Kustošija i Vrapče.

U nesreći su sudjelovala četiri auta. Poginule su dvije suvozačice, jedna je imala 23 godine, dok drugoj identitet još nije utvrđen. Dva vozača su s teškim ozljedama završila u bolnici.

"Vozio je više od 150 na sat"

Svjedokinja nesreće Indexu je ispričala kako je u nesreći sudjelovalo vozilo marke Mercedes.

"Vozilo Mercedes je prošlo cestom brzinom većom od 150 kilometara na sat, naglo zakočilo tako da se stražnji kraj okrenuo i udario vozilo iz suprotnog smjera. Jedna hitna je otišla pod sirenama. Stanovnici zgrade 424 su brzo zvali sve službe i požarnim aparatima krenuli gasiti Mercedes (ili neka slična marka) koji se nakon nesreće zapalio. Stanar sam na adresi Ilica 424 pa sam iz prve ruke nažalost ovo vidjela i čula", napisala nam je čitateljica.

Svjedoci spominju i da se vozač Mercedesa utrkivao po cesti te da je tako došlo do nesreće. Navodno je vozio velikom brzinom te se zabio u Opel koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Više informacija bit će poznato nakon očevida

Pročitajte više