Jutros dvoje mrtvih u prometnim nesrećama u Zagrebu i kod Zaprešića

25-GODIŠNJA djevojka poginula je jutros oko pet sati u Zagrebu na pružnom prijelazu u Jagićevoj ulici na Črnomercu gdje je na nju naletio vlak koji je prometovao na relaciji Zagreb - Varaždin.

Policija još utvrđuje okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

Druga nesreća sa smrtnom posljedicom dogodila se oko sedam sati na cesti Zaprešić – Zabok. Na 16. kilometru županijske ceste došlo je do sudara kamiona i osobnog automobila u kojem je jedna osoba poginula.

Dionica ceste od Zaprešića do Pojatnog bila je zbog nesreće zatvorena za promet u oba smjera.

Gužve prema moru

Hrvatski autoklub javio je jutros o prometnim gužvama na cestama prema moru, osobito na autocestama A 1 Zagreb-Split i A 6 Rijeka-Zagreb.

Za sav promet zatvorena je ŽC2196 Zaprešić-Pojatno, zbog prometne nesreće, a promet se odvija obilazno preko mjesta Jarek Donji.

Na autocesti A 1 promet kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok (od 8,35 sati) teče jednosmjerno u smjeru mora. Kod sjevernog ulaza u tunel Mala Kapela u smjeru mora, kolona je duga oko 18 km. Kod tunela Sveti Rok kolone zasada nema.

U smjeru Zagreba vozi se obilazno državnim cestama, od čvora Maslenica preko Obrovca i Gračaca do čvora Sveti Rok, te od čvora Brinje preko Jezerana do čvora Ogulin.

Nakon jutrošnje prometne nesreće normaliziran je promet na Ličkoj magistrali (D1) kroz mjesto Budačka Rijeka, između Karlovca i Slunja. Dionica je nakon uklanjanja vozila iz lančanog sudara puštena u promet. Zbog nesreće cesta je bila zatvorena pa se stvorila duža kolona vozila

Zbog velike gustoće prometa na riječkoj obilaznici vozi se vrlo sporo uz česte zastoje i u neprekinutoj koloni.

Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih kućica u Trakošćanu prema graničnom prijelazu Macelj kolona je duga oko 800 metara.

U HAK-u upozoravaju na mokre i skliske kolnike u većem dijelu zemlje, te pozivaju vozače da na autocestama ne voze zaustavnim trakom.

I.K.

Pročitajte više