Južna Koreja odgovorila Sjevernoj Koreji, i ona lansirala projektile

JUŽNA KOREJA ispalila je više projektila kao odgovor na takav potez Sjeverne Koreje.

Južnokorejska vojska je također navela da je spremna, ako će biti potrebno, precizno ciljati područje s kojeg je Sjeverna Koreja ispalila balističke projektile, navodi Sky News.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja je danas ispalila mogući interkontinentalni balistički projektil (ICBM), što bi bilo prvo takvo lansiranje u punom dometu najvećih projektila od 2017.

Sjeverna Koreja je danas ispalila mogući balistički projektil u vode istočno od Korejskog poluotoka, objavio je ured japanskog premijera. Južna Koreja je također izvijestila o lansiranju te navela da još uvijek pokušava utvrditi koliko je točno projektila lansirano. Japanske vlasti navode da je projektil sletio 170 km od granice, piše AFP.

Nije testirala takve projektile od 2017.

Južnokorejski šef združenih snaga rekao je da je detektirano lansiranje "neidentificiranog projektila" iz Sjeverne Koreje. Rekao je da se smatra da se radi o projektilu dugog dometa, moguće interkontinentalnom balističkom projektilu (ICBM), izvijestila je agencija Yonhap.

Južna Koreja zbog najnovijeg lansiranja sazvala je sastanak nacionalnog Vijeća sigurnosti o pitanju Sjeverne Koreje. Južnokorejsko ministarstvo obrane nije odmah moglo potvrditi radi li se o ICBM-u. Sjeverna Koreja nije testirala takve projektile od 2017.

Pročitajte više