Kad Slovenci plove Jadranom: Pijan nasukao jahtu na Krku

SINOĆ oko 22 sata u blizini mjesta Šilo na otoku Krku, točnije između uvala Murvenice i Vodice, nasukala se na stijene 10-metarska jahta marke Crowline. Iako je jahta plovila pod austrijskom zastavom, na njoj se nalazilo šest slovenskih državljana. Uz troje odraslih, na jahti je bilo i troje djece. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Kako je izvijestila PU primorsko-goranska, jahtom je iz smjera Vrbnika u smjeru Šila upravljao 35-godišnji slovenski državljanin, a uz njega su se na jahti nalazili njegova supruga i sin te prijateljica sa dvjema kćerima. Neslužbeno se doznaje kako je vozač jahte bio pod utjecajem alkohola.

Slovencima je nakon nasukavanja prvi u pomoć priskočio 41-godišnji policijski službenik Postaje pomorske policije Rijeka, koji se doznavši za nesreću odmah uputio na mjesto nasukavanja obiteljskom barkom. Slovence je prevezao u mjesto Šilo gdje ih je već čekalo vozilo Hitne medicinske pomoći, koje im srećom nije bilo potrebno.

Treća nesreća u manje od tri tjedna

U koordinaciji Centra za spašavanje i traganje angažirani su ronioci i plovna dizalica te je oštećena nasukana jahta otegljena u Šilo. Zagađenja mora nije bilo. Na samoj jahti nastala su oštećenja na dnu, ali točan iznos nastale materijalne štete zasad nije utvrđen. Policija još utvrđuje pod kojim je okolnostima došlo do nesreće.

Ovo je već treća nesreća u manje od tri tjedna. Troje Slovenaca se 20. lipnja 12-metarskim gliserom nasukalo na otočić Veli Paranak, između otoka Sestrunja i Ugljana, a par iz Slovenije se prije pet dana gumenim gliserom nasukao na otok Žut.

Pročitajte više