Kairo: Militantna skupina preuzela odgovornost za oba napada

PRIPADNICI islamističke skupine "Brigadiri mučenika Abdullaha Azzama" koja nosi ime jordanskog islamista palestinskog podrijetla, izvijestila je u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama kako preuzima odgovornost za oba napada koja su se u subotu dogodila u Kairu, no autentičnost informacije još nije moguće potvrditi, izvijestile su agencije.

"Nakon uspješnih napada u Tebi i u četvrti Al-Azhar pristalice mučenika Mohammeda Atte (jednog od terorista koji su počinili napad 11. rujna na SAD) u subotu su uzdrmali samo središte grada egipatskog faraona, predsjednika Hosnija Mubaraka", kaže se u priopćenju, u čijem potpisu stoji naziv "Birgade mučenika Abdullaha Azzama".

"Skupina je napala autobus s putnicima kako bi osvetila sve hrabre borce koji su ubijeni na Sinaju i kako bi uputila jasnu poruku zločincu koji vodi Egipat. Poručujemo mu (Mubaraku) sljedeće: zločini što su ih počinili vaši vojnici nad stanovništvom Sinaja i nad tisućama zatvorenika neće proći nezamijećeno. Možete biti sigurni da će stići trenutak kada ćete nestati" s lica zemlje, kaže se u priopćenju.

Nešto kasnije još je jedna skupina, pod nazivom "Skupina egipatskih mudžahedina", također na internetskim stranicama preuzela odgovornost za ista dva napada. Autentičnost ni u ovome slučaju nije moguće potvrditi.

Pročitajte više