Kajin: Thompsona i pokret mržnje oko njega stvorio je HDZ

DAMIR KAJIN sazvao je u Puli konferenciju za novinare na kojoj je odgovorio don Vinku Puljiću, koji je prilikom služenja mise u Štinjanu Thompsonove koncerte usporedio sa Svetim trojstvom. Na istim su tim koncertima Thompsonovi obožavatelji vikali "Ubij Srbina", ali i "Ubij Kajina".

"Od pokliča ubij svatko normalan zazire. To je anticivilizacijski i antikršćanski poklič i svega vodica don Puljića ga ne može blagosloviti", oštro je počeo IDS-ov saborski zastupnik, te još jednom ponovio svoju maksimu kako "Istra mora podići zid prema puzajućoj fašizaciji jer ćemo samo tako moći reći da je bilo jednom u Istri i otišlo u ropotarnicu povijesti".

Crkva mora biti iznad politike i mržnje, a Puljićeve poruke nisu dobro sjele mnogim vjernicima u Istri, smatra Kajin i ističe kako je Thompson u Pazinu "testirao policiju, pravnu državu i demokraciju općenito". "Međuetnička mržnja i pokliči koji pozivaju na ubijanje ne smiju biti hrvatske vrednote", kazao je Kajin, te iskoristio priliku i da napadne vladajući HDZ.

"Pokret oko Thompsona bez huškanja i mržnje ne može postojati pa ih je zato trebalo preko HDZ-a i dijela crkve dovesti u Istru da skandiraju svoje poznate parole. HDZ je stvorio Thompsona i to je dokaz da ta stranka nije transformirana, kakvom se prikazuje", kaže Kajin.

Damir Kajin smatra da je Thompson većini medija zabranio dolazak na njegov koncert zato što ne želi da javnost čuje pravu istinu o stvarima koje se tamo događaju jer "tekst i slika najbolje razotkrivaju pokret".

J.C.
Foto: Pixsell

Pročitajte više